Този режим, който се въвежда с решение на Федералната служба

...
Този режим, който се въвежда с решение на Федералната служба
Коментари Харесай

В Белгородска област е обявен режим на антитерористична операция, тече масова евакуация

Този режим, който се вкарва с решение на Федералната работа за сигурност (ФСС), дава специфични пълномощия на правоохранителните органи и въоръжените сили, се споделя в прессъобщение, публикувано от губернатора.

При действието на този режим става допустимо евакуирането на цивилните от съответните зони, засиления надзор на телекомуникациите, улесняват се дейностите на " антитерористичните " сили или даже се вкарват засилени инспекции на самоличността и транспортните средства.

" Завършваме всеобщата евакуация... Голяма част от популацията е напуснало съответната територия, оказваме помощ с наши транспортни средства на тези, които нямат лични ", сподели губернаторът Вячеслав Гладков в Телеграм, като добави, че се надява " съветските бойци скоро да изпълнят задачата си и да обезвреждат врага ".

Властите " призовавават жителите да бъдат бдителни, да съблюдават разпорежданията на представителите на правоохранителните органи и да не пречат на дейностите на правоохранителните органи ", се показва в прессъобщението.



Този " антитерористичен " режим с години действаше в съветски Кавказ, изключително в Чечения, където Русия се бореше с придвижването за самостоятелност, което по-късно се трансформира във въоръжена джихадистка мощ.

За първият път съветски район е подложен под действието на този режим поради съветската инвазия в Украйна, почнала на 24 февруари 2022 година, показва Агенция Франс Прес.

Украйна отхвърли да е провела въоръженото навлизане в Белгородска област.

Отговорност за интервенцията беше в изказване в канал в приложението Телеграм, представящ се за принадлежащ на " Легиона за избавление на Русия " - група съветски бойци, воюващи на украинска страна, които към този момент са поемали отговорност за предходни нахлувания в същия съветски район.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР