Този петък (16-ти септември) над 40 отбора ще се включат

...
Този петък (16-ти септември) над 40 отбора ще се включат
Коментари Харесай

Паркоместа се превръщат в локации за спорт и забавления в Пловдив

Този петък (16-ти септември) над 40 тима ще се включат в градски куест из улиците на Пловдив. Това ще се случи, като част от самодейността Park(ing) Day for Fitness, чиито  координатор е съдружие BG Бъди деен. В рамките на деня няколко паркоместа в града ще бъдат преобразени в места за спорт и развлечение, а забавен акцент ще бъде и паркомясто отдадено на тематиката за разделно събиране и преработване.

Park(ing) Day for Fitness ще се случи в още 10 обитаеми места в страната в границите на седмица  (16-ти - 22-ри септември), когато паркинги ще притеглят вниманието на жителите към тематиката за отворените градски пространства за спорт и развлечение. Целта на самодейността е провокиране на публичен спор за това по какъв начин да приспособяваме и подобрим качеството на градската среда. Проявата следва формата на интернационалната отворена самодейност PARK(ing) Day на организацията Rebar, която от 2005 година до в този момент събира от ден на ден последователи в разнообразни градове по света. да заемем паркинг място за един ден и да го превърнем в пространство за другарство, физическа интензивност, придвижване и/или фитнес за мозъка. През последните години участниците по света са превръщали паркинг места в най-различни тематични кътове като - мини-изложби, арт съоръжения, семинари, уроци по йога, работилници за колела и други. 

Със събитията от самодейността Park(ing) Day for Fitness, сдружението желае да насочи вниманието към неизползваните благоприятни условия, които нашите градове оферират за повече физическа интензивност навън.  " Като демонстрираме по какъв начин пространствата в града могат да се отворят за жителите и да станат център за другарство, ние променяме освен физическата среда, само че и културата на хората. “, споделя Ласка Ненова, създател на BG Бъди деен

" В Пловдив, жителите ще имат опция да се позабавляват и спортуват на паркомясто #БезОтпадъци, където ще се организират просветителни игри за деца и възрастни на тематика преработване и запазване на околната среда. Там те ще се срещнат с добре познатия към този момент на дребни и огромни - Шишеяд “, споделя Кера Станева от съдружие BG Бъди деен - " Пловдивчани ще бъдат предизвикани с градски куест, подобаващ за всевъзможни възрасти - над 40 тима ще вземат участие в “Градски игри ", решавайки загадки и провокации из града под тепетата. “ Участието в игрите е безусловно гратис за всички искащи да се включат. Градският куест се реализира в партньорство с  TimeScapeRoom.

Припомняме че още през 2019-та година, пловдивчани се срещнаха с самодейността с помощта на платформата " Аз, ти, Пловдив! “, която даде опция на всички участници в деня и на посетителите да събират разделно отпадъците си. По време на изданието, част от събитията от календара Европейска столица на културата, сдружението преобрази парко място, което посвети на опазването на градската среда от замърсяването с цигарени угарки.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР