Този ход на Пекин идва в отговор на санкциите срещу

...
Този ход на Пекин идва в отговор на санкциите срещу
Коментари Харесай

Китай готви черен списък за американски фирми

Този ход на Пекин идва в отговор на глобите против Huawei

Китай приготвя ответни ограничения на глобите против Huawei, наложени от Вашингтон (снимка: CCO Public Domain)

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай навлиза в нов стадий, откакто Пекин разгласи желанието си да сътвори черен лист с задгранични компании, които не заслужават доверие. Тази мярка идва в отговор на глобите против Huawei, означават наблюдаващите на пазара.

Според представител на министерство на търговията на Китай, в ход е основаване на лист с организации, в който ще влязат непознати компании, прекратили или съкратили своя бизнес с китайски компании, заяви TechCrunch.

Чужди компании, организации или обособени лица, които не съблюдават пазарните правила, отклоняват се от духа на договорите, блокират или приключват доставките за китайски предприятия, като нарушават законните им права и ползи, ще бъдат включени в лист с „ незаслужаващи доверие субекти ”, гласи изказването.

Този ход на Пекин е предизвикан от решението на Министерство на търговията на Съединени американски щати да сложи Huawei и нейните 68 филиала в така наречен „ Entity List ” с компании, които съставляват опасност за националната сигурност. В резултат на това, американските компании би трябвало да желаят позволение от държавното управление на Съединени американски щати, с цел да доставят съставни елементи и технологии на китайски компании.
още по тематиката
След въвеждане на рестриктивните мерки на Вашингтон няколко софтуерни колоса от Съединени американски щати прекратиха съдействието с Huawei в разнообразни посоки. Подобни ограничавания могат да повлияят доста на бизнеса на компанията в световен мащаб.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР