Този хълм е известен по цял свят заради площада с

...
Този хълм е известен по цял свят заради площада с
Коментари Харесай

Продължава празникът на гроздобера на парижкия хълм Монмартр

Този рид е прочут по целия свят поради площада с художниците, само че там има и едно същинско лозе. Празникът припомня, че тукашните хора се считат за жители на Република Монмартър и притегля още повече туристи на това очарователно място в парижкия 18-и квартал.


Гроздоберът в Монмартър припомня, че хълмът е бил прочут с лозята си и с производството на вино надалеч преди да сe причисли към Париж. Преди тук да дойдат хора на изкуството - художници, писатели поети, артисти и Монмартър да стане част от именитата парижка бохема. Традицията се възражда алегорично със засаждане на лозето Кло Монмартър по решение на локалната република - асоциация на актьори, основана през предишния век.
Ален Кокар, президент на Република Монмартър: Добре пристигнали на лозето на Монмартър. То е основано и защитавано от тукашните поданици - монмартърците, след основаването на Република Монмартър през 1920 година Аз съм нейният единадесети президент.
Съвсем не алегорично всяка година тук става гроздобер и в локалната маза се прави вино - от 1000 до 1500 бутилки, които се продават на търг.
Заради климатичните условия тази година набрахме 1050 кг и ще създадем 800 бутилки вино.
За сметка на количеството, гроздето е с чудесно качество. По време на празника улиците и заведенията на живописния рид са по-оживени от всеки път.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР