Този дрон е част от войната между Русия и Украйна.

...
Този дрон е част от войната между Русия и Украйна.
Коментари Харесай

Валентин Радев за дрона край Тюленово: Категорично не е имало никаква опасност за хората

Този дрон е част от войната сред Русия и Украйна. Най-вероятно теченията са го донесли до нашия бряг. Нямам визия дали е съветски или украински, само че това няма такова значение. 

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният вътрешен министър и специалист по гърмежите, който разяснява обстановката с днешния открит дрон край Тюленово.   

" Няма значение по кое време е открит боеприпасът, постоянно може да се реагира. Браво на жителя, който е подал сигнала. Полицията е рагирала, дронът е погубен в светлата част на деня, тъй като там е рисково - мокро, хлъзгаво, скали. Предполагам, че е преценено, че няма заплаха за хората и е решено да се унищожи в светлата част на деня, а не да се вършат на герои и в тъмната част на деня да вървят по скалите. Ако е било преценено, че има заплаха, щеше да бъде погубен незабавно, само че казусът не е подобен. По мотив думите на министър Тагарев, че всяка седмица има такива случаи - той имаше поради, че всячески седмица се унищоават остарели невзривени муниции от Втората международна война, примерно. Не е имал поради, че всяка седмица дронове и муниции от войната в Украйна стигат до България. Това е първият случай и то с някакво самоделно взривно устройство на дрона ", безапелационен бе Радев.  

" Нямало е никакъв риск. Това е случайност и България не е цел. Водите са докарали този арсенал. Властите са реагирали съответно - отцепен е райнът, не е имало заплаха за хората. Аз може би щях да отвръщам малко по-серизоно против хората, които бяха там, тъй като бяха без бронижилетки, само че те се оправиха - унищожиха този дрон и не позволиха никаква заплаха за жителите ", добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР