Тойота“ предупреди за 64% спад на целогодишната печалба и отчете

...
Тойота“ предупреди за 64% спад на целогодишната печалба и отчете
Коментари Харесай

„Тойота“ със спад от 64% на нетната печалба

„ Тойота “ предизвести за 64% спад на целогодишната облага и регистрира спад в тримесечните доходи, защото пандемията от ковид е блъснала съществено световния пазар на коли.

Най-добрият производител на коли в Япония, който по-рано отхвърли да даде прогноза заради продължаваща неустановеност, в този момент предвижда чиста облага от 730 милиарда йени (6,9 милиарда долара) за фискалната година до март, което е спад от 2,07 трилиона йени от миналата година.
Прогнозата му за годишна оперативна облага остава непроменена на 500 милиарда йени, което е близо 80% загуба от облагата през миналата година.
„ Въздействието на COVID-19 е широкообхватно, доста и съществено и се чака, че това ще продължи за момента “, се споделя в известие на „ Тойота “.
Предупреждението пристигна, откакто „ Тойота “ регистрира 74,3% спад на чистата облага за трите месеца до юни, като тримесечните доходи понижават с над 40%.
По райони оперативната облага в Япония спадна с над 80% през април-юни на фона на регистрирани загуби и в Северна Америка и Европа.

Производителите на коли по целия свят са ударени от пандемията, като мнозина разчитат на помощ от държавните управления.

„ Това беше тежко тримесечие за всички японски автомобилни производители. „ Тойота “ не е изключение “, споделя Сатору Такада, авто анализатор в TIW, основана в Токио компания за проучвания и съвещания.

" Производството се възвръща от въздействието на пандемията, откакто удари тотално дъно през април и май, само че се чака продажбите да останат в застой към този момент ", сподели Такада пред Агенция Франс Прес, преди „ Тойота “ да пусне последните резултати.

„ Дженерал Мотърс “ записва през второто тримесечие загуба от 758 милиона $.

По-малкият вътрешен съперник на „ Тойота “, „ Нисан “, предизвести за голяма 6,4 милиарда $ чиста загуба за настоящата фискална година, а „ Хонда “ регистрира чиста загуба за тримесечието и предвижда доста понижена облага за цялата година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР