Toyota представи най-новия Prius на събитие в навечерието на автомобилното

...
Toyota представи най-новия Prius на събитие в навечерието на автомобилното
Коментари Харесай

Според Toyota Prius 2023 е най-икономичният досега

Toyota показа най-новия Prius на събитие в навечерието на автомобилното ревю в Лос Анджелис и споделя, че моделът е най-икономичният модел в гамата досега. Въз основа на личните оценки на автомобилния производител, версията със задвижване на колелата на модела има смесен разход на гориво 57 MPG. Компанията проектира Prius 2023 , който ще се предлага в класове LE, XLE и Limited, с невисок център на тежестта, по-широка стойка и по-ниска позиция на лидера. Линията на покрива му е с 2 инча по-ниска от тази на предшественика му и е с един инч по-широк откъм гърба. Toyota очевидно се стреми към по-спортен, съвременен външен тип, подкрепят от по-големите джанти във разновидностите XLE и Limited.

Разбира се, новият Prius идва и с усъвършенствания в продуктивността. Той употребява 5-то потомство хибридно задвижване на Toyota и нова литиево-йонна батерия, която предлага 15% нарастване на мощността в съпоставяне със остарялата технология на никеловите акумулатори. Това значи, че компанията е съумяла да създаде по-малка и по-лека батерия за транспортното средство, без да прави компромис с нейните характерности. Но защото Prius към момента е хибрид и не разчита единствено на електричество за зареждане, Toyota го е оборудвала и с по-голям двулитров газов мотор.

Автомобилният производител споделя, че разновидностите с предно задвижване имат мощ от 194 конски сили и могат да ускорят от 0 до 60 благи в час за 7,2 секунди. Моделите със задвижване на всички колела имат мощ от 196 конски сили и способността да форсират от 0 до 60 mph за 7 секунди. Всички модели имат три режима на задвижване: Eco, който усъвършенства икономията на гориво, Power и Sport режими, които покачват реакцията на газта.

Другите характерности включват няколко USB-C портове и аудио мултимедийната система Toyota с Apple CarPlay и Android Auto съгласуемост. Connected Service Drive Connect на Toyota също по този начин дава достъп на притежателите до образован помощник, който може да следва гласово задействани команди и облачна навигация , която може да изтегли най-новата налична карта, информация за трафика и маршрута от облака. И при положение, че на водачите в действителност им е мъчно да намерят пътя до идната си дестинация, те могат също да употребяват функционалността Destination Assist , с цел да приказват с сътрудник онлайн когато и да е на деня.

За помощ на лидера автомобилът разполага с екран за мъртвата точка с предизвестие за трафик откъм гърба, както и помощник за предно и задно паркиране с автоматизирано прекъсване . Ограничената версия има екран с панорамен аспект, който обезпечава въртящ се онлайн 360-градусов аспект към автомобила и система за свободни ръце , която може да помогне на водачите при паралелно паркиране или заден ход в паркомясто.

Освен това Prius 2023 ще се предлага с най-новата версия на поколението Safety Sense на Toyota, което разрешава система за прелиминарен конфликт с различаване на пешеходци, предизвестие за овакантяване на лентата с помощ при ръководство и круиз надзор. Ново допълнение към функционалността и към Prius като цяло е самодейната помощ при шофиране, която разрешава леко прекъсване в завои или когато усети транспортно средство, пешеходец или велосипедист пред транспортното средство.

Toyota към момента не е разкрила цените и наличността на Prius 2023 , само че дава обещание да направи още едно известие с тези детайлности преди края на годината.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР