Toyota изтегля приблизително 1,9 милиона спортни автомобили RAV4 в САЩ,

...
Toyota изтегля приблизително 1,9 милиона спортни автомобили RAV4 в САЩ,
Коментари Харесай

Toyota изтегля близо 1,9 милиона SUV RAV4 в САЩ поради риск от пожар

Toyota изтегля почти 1,9 милиона спортни коли RAV4 в Съединени американски щати, защото батериите могат да се разместят по време на внезапни завои и евентуално да причинят пожар.

Изтеглянето, което Toyota обяви в сряда, визира избрани RAV4 от моделните години 2013 до 2018 година Японският авто производител сподели в изказване, че някои аварийни 12-волтови акумулатори, употребявани в SUV, имат по-малки горни размери от други. Ако задържащата скоба не е затегната вярно, батерията може да се реалокира, позволявайки на позитивния извод да се свърже със скобата и късо съединяване, увеличавайки риска от пожар, сподели компанията.

Toyota сподели, че е към момента приготвя корекция. Когато лекарството е готово, търговците ще сменят задържащата скоба, тавата на батерията и капака на позитивния извод с усъвършенствани. Компанията сподели, че ще уведоми притежателите до края на декември.

www.nhtsa.gov/recalls и вкарва идентификационния номер на транспортното им средство. Собствениците могат също да се обадят на Toyota Brand Engagement Center на (800) 331-4331.

Toyota на 26 октомври също изтегли почти 751 000 SUV Toyota Highlander в Съединени американски щати, с цел да в профил проблем с фиксаторите, които обезпечават транспортните средства ' предни долни капаци на бронята. Дори лека злополука може да докара до рухване на капака на бронята, евентуална заплаха за водачите, сподели компанията.

През август Toyota изтегли към 168 000 автомобила Toyota Tundra и Tundra Hybrid от моделни години 2020-2023 заради евентуален риск от пожар. Пластмасовата тръба за гориво на транспортните средства може да се движи и да се търка в спирачен водопровод, причинявайки приключване на гориво, съгласно уведомление за евакуиране, издадено от компанията. Според Toyota изтеклото гориво може да аргументи пожар при съществуване на източник на запалване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР