Той води война с членове на ГЕРБ, твърди председателят на

...
Той води война с членове на ГЕРБ, твърди председателят на
Коментари Харесай

ГЕРБ сне доверието от своя кмет в Сунгурларе, зашлеви го грубо в края на мандата

Той води война с членове на ГЕРБ, твърди ръководителят на локалната структура 

Очаквано, само че не толкоз жестоко, се развиха връзките сред новото управлението на общинската ГЕРБ-Сунгурларе и кметът на ГЕРБ в тази община доктор Георги Кенов.

Току-що в формалната страница на партията в Сунгурларе се появи декларация с изострен звук, от която проличава, че двете страни дефинитивно са скъсали връзка между тях, а самите изразни средства демонстрират извънредно негативното отношение към градоначалника.

Ето какво разгласява общинското управление, прецизираме, че липсват имената на деятелите, поставили автограф под дискредитиращото личността на Кенов изказване:

„ През 2019 година с издигането на доктор Георги Кенов, спечелихме локалните избори в община Сунгурларе. Вярно е, че той беше единствената печеливша фигура към оня миг за продобиване на изборите. Бяхме водени от концепцията, че с помощта на него, в общината ще се случи по този начин дълго чаканото развиване. В следствие обаче, се сътвориха доста проблеми. Кенов стана безусловно неконтролируем и това докара до уронване името на Политическа партия ГЕРБ в общината. В момента има редица проблеми свързани с плановете и дейностите в общината.

Ние, като общинско управление направихме всичко допустимо това де не се случи, прилагайки всички вероятни способи за това. Но от средата на 2020 година, спора сред нас е явен и ние не поддържаме неговите дейности. Политическа партия ГЕРБ постоянно е държала на високия морал на личностите, които съставляват партията. Високите условия към професионализма и правилната работа, очевидно са непостижими за Георги Кенов. Продължавайки да се идентифицираме с личността на доктор Кенов, ние губим доверието на локалните хора в Сунгурларе. Те директно ни упрекват, че ние сме го създали кмет. Това неизбежно ще докара до срив в гласовете и поддръжката към партия ГЕРБ на идващите локални избори през 2023 година Георги Кенов и администрацията му се прочуха в общината с безспорна непросветеност, произволи и всеобщи назначения на правилото на шуробаджанащината и редица още злоупотреби, за които сме алармилали съответните органи на реда. Ние сме непримирими и не желаеме повече да се оприличаваме с това ръководство на локално равнище. За това като общинско управление на Политическа партия ГЕРБ смъкваме своето доверие от кмета на Община Сунгурларе и неговата администрация.

С почитание,

Общинско управление на Политическа партия ГЕРБ - Сунгурларе. “

Д-р Георги Кенов е на 65 години. Това не е негов първи мандат като кмет на Общината. Въпреки че самият той е от Карнобат съвсем целият му умишлен живот е минал в Сунгурларе като доктор – почитан поради положителния му темперамент, усърдие и човечност.  Той бе кмет на Движение за права и свободи два мандата (2007-2015) и след отмора от 4 години през 2019 година изненадващо за всички бе повдигнат от ГЕРБ, точно поради това, че няма друга по-разпознаваема фигура, която би осигурила нужните гласове.

В община Сунгурларе, както и община Айтос етническото турско население пораства, а оттова и гласовете за Движение за права и свободи. Победата на Кенов през 2019 година бе сложна, само че партията на Бойко Борисов тогава закичи знаково флагче на картата в Бургаска област.

Добрите дни за ГЕРБ в тази община обаче завършиха бързо, откакто за малко време избухнаха съществени вътрешни спорове. Това наложи да бъде заменена тогавашният координатор на партията Мария Димитрова с Красимир Добрев.
 Красимир Добрев, общински водач на ГЕРБ в Сунгурларе от към година. Той членува в партията от 2009 година, а повече от 8 години е бил учредителен секретар
Самият Кенов също леко се дистанцира от партията, която го поддържа на локалните избори. В най-тежкия интервал за ГЕРБ – при ръководството на ПППП, докторът дръзка да посрещне президента Румен Радев на Трифон Зарезан като избавител, с което в допълнение наля масло в огъня на спора сред него и новото управление на ГЕРБ.

На телефона, посочен от Политическа партия ГЕРБ за връзка с Красимир Добрев подвигна жена, която се показа с дребното си име Десислава. Тя отхвърли коментар по тематиката и изясни, че ще попита Красимир Добрев дали желае да приказва по тематиката. 

Впоследствие открихме и самия Красимир Добрев, който посочи, че са пуснали декларацията по този метод, без поименно да участват всички членове на управлението, тъй като по този начин са ги посъветвали. Причината за снемането на доверието било разочарованието на всички в ГЕРБ от доктор Кенов, твърди Добрев.

" Политиката, която води доктор Кенов и несходството с партийната идеология, както и неизпълнението на партийните повели, които дават отговор на стандарти и условия. Не могат да се оправят самоцелни неща, които уронват престижа на партията и обособени персони. Той води война с хора от актива на партията ", сподели буквално Красимир Добрев. Малко прочут факт е, че от известно време, доктор Кенов е в сериозен спор с Галя Желязкова, сегашен народен представител.

От час доктор Кенов организира телефонни диалози и дежурният ни редактор не съумя да се свърже с кмета на Сунгурларе.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР