Той уточни, че с цел да има максимално представителство в

...
Той уточни, че с цел да има максимално представителство в
Коментари Харесай

Иван Иванов: В Националния съвет по горите ще търсим решения за доброто управление на сектора

Той посочи, че за да има оптимално посланичество в него са включени специалисти от министерството, от държавните горски и ловни стопанства,

Изпълнителната организация по горите, научната общественост, други институции, представители на бизнеса, неправителствени организации и експерти в бранша.

Министърът добави, че свикването на народен съвет е подбудено от желанието да бъдат прегледани и разисквани настоящи въпроси от висок публичен интерес в региона на горското стопанство. Той посочи, че от началото на годината в

Министерството на земеделието са постъпили голям брой оферти, свързани с активността на бранш " Гори ". " Голяма част от тях са свързани с проблеми при провеждането на процедурите за възлагане на осъществяването на дейностите в горските територии, в това число и с покупко-продажбата на дървесина и с ресурсното обезпечаване на дървопреработвателните и мебелните предприятия, както и на популацията - с дърва за огрев ", уточни Иванов.

" По време на съвета ще има опция да обсъдим резултата от въведените през предходната година по административен път ограничавания за стопанисването на държавните гори ", сподели още земеделският министър. По думите му, налице са и други задания, свързани с осъществяване на задължения от Коалиционното съглашение, както и проблеми, трупани от години, като нуждата от образование, подготовка и преквалификация на фрагментите в районните дирекции по горите, държавните предприятия и техните териториални поделения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР