Той твърде вероятно знае, че се състезава сам срещу себе

...
Той твърде вероятно знае, че се състезава сам срещу себе
Коментари Харесай

Да бъда най-добрият. Арманд Дуплантис, който скочи по-високо от всички

Той прекомерно евентуално знае, че се състезава самичък против себе си. Затичва се, забива кол в трапа пред стойката, а той се извива в полукръг и го изхвърля нагоре, високо над летвата. Когато се приземява назад на земята, Арманд Дуплантис не просто е международен първенец - скочил е по-високо, в сравнение с който и да било различен човек на планетата.

В неделя шведът ​спечели златото в овчарския скок на Световното състезание по лека атлетика в Юджийн, Съединени американски щати, като усъвършенства личния си международен връх. Той записа височина от 6,21 метра и за следващ път потвърди, че сега никой не може да се мери с него в бранша.

Така единствено на 22 години Дуплантис стана първият играч в овчарския скок, спечелил злато на олимпийски игри, международно състезание, международно състезание в зала, европейски шампионат, както и на международни шампионати за младежи.

Това беше и петият път, в който шведът усъвършенства международния връх в дисциплината.

"Всъщност през днешния ден не мислех толкоз за върха ", сподели той след края на надпреварата.

"Той постоянно е някъде в съзнанието ми, само че през днешния ден в действителност се бях фокусирал върху успеха, в действителност желаех да печеля това злато. Това е медалът, който ми липсваше ", добави той.
 Арманд Дуплантис до таблото с усъвършенствания международен връх
Подобряването на върхове обаче в действителност е нещо като запазена марка на младия швед. За първи път той прави това още през 2018 година, когато чупи върха при младежите под 20 години и записва 6,05 метра.

Две години по-късно той съумява да преодолее поредно 6,17 метра и 6,18 метра в зала, а по време на Диамантената лига в Рим се трансформира в първия човек, подобрил върха навън на именития Сергей Бубка от 1994 година До оня миг върховото достижение на Бубка от 6,14 метра се беше задържало цели 26 години.

Невероятното предимство на Дуплантис пред всички останали от неговото потомство обяснимо довежда и до съпоставения с други суперзвезди на леката атлетика - като спринтьора Юсейн Болт. Точно като Болт, Дуплантис също е на 21 година, когато за първи път усъвършенства международния връх в своята дисциплинираност.

Шведът обаче не е склонен със сравненията.

"Не мога да бъда Юсейн Болт, ние сме разнообразни и участваме в друг тип надпревари. Това, което желая обаче, е да бъда най-хубавият играч в овчарския скок, живял в миналото ", споделя Дуплантис, представен от английския вестник Evening Standard.
 Арманд Дуплантис след победния скок на Световното състезание в Юджийн, Съединени американски щати.
Пред американския The New York Times той споделя още, че още от дете е вярвал, че има нужните качества, с цел да стане най-хубавият в света.

За това сигурно роля изиграва фамилията му. Бащата на Дуплантес, който е американец, е някогашен играч по пастирски скок и има персонален връх от 5,80 м. И досега той е персонален треньор на сина си. Майката на Дуплантес пък, която е шведка, е била състезателка по седмобой и волейбол.

Така младият играч прави първите си опити в скока на височина още на 3-годишна възраст - нещо, по което той се разграничава от доста от съперниците си, които нормално стартират с тази дисциплинираност чак на по-късен стадий.

Колкото до упоритостта да остави името си в историята, Дуплантис звучи сериозен.

"Искам да реализира повече от това, което е постигнал Бубка. Повече Олимпиади от него, повече международни шампионати ", споделя той.

"Нямам възприятието, че съм достигнал максимума на силите си. Докато чувствам, че мога да не преставам да се провокирам, ще продължа и да имам мотивация. А и също така - аз се развличам. "
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР