Той съобщи, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще

...
Той съобщи, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще
Коментари Харесай

Зеленски: Ще напуснем преговорите, ако Русия провежда псевдореферендуми

Той заяви, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще посети Украйна на следващия ден.

Украйна отдавна очакваше високопоставено посещаване от Съединени американски щати в символ на поддръжката на Съединени американски щати за Киев, предава Българска телеграфна агенция.

По време на конференцията Зеленски още веднъж прикани за среща с съветския водач Владимир Путин да се постави завършек на войната, и добави, че би се срещнал съветския президент, в случай че това ще докара до спокойно съглашение сред Русия и Украйна.

„ Войната може да бъде спряна единствено от тези, които я започнаха “, сподели първоначално Зеленски.

Украинският президент съобщи, че Киев ще напусне договарянията с Москва, в случай че Русия унищожи украинците в Мариупол и организира " псевдореферендуми ", с цел да сътвори " псевдорепублики " в окупираните от нейните сили зони, съобщи Ройтерс.

Руските сили в Украйна са пробвали да щурмуват цех за стомана в Мариупол, където се укриват бойци и мирни жители, в опит да смажат последната опозиция в града, който е от огромно алегорично и стратегическо значение за Москва, заяви Асошиейтед прес. Щурмът беше осъществен в навечерието на Великден, откакто Кремъл съобщи, че неговите сили са завзели разрушения град, като се изключи завода " Азовстал ".

Съдбата на украинците в обширния цех към този момент не е ясна. По-рано през днешния ден украинският доброволчески батальон " Азов " разгласява видеозапис, сниман два дни по-рано. На него се виждат дами и деца, криещи се в подземния комплекс, някои от тях от два месеца.

Някои от участниците в записа обявиха, че храната им свършва, отбелязва Ройтерс.

Други градове и селища в Южна и Източна Украйна също бяха подложени на обстрел. Тримесечно бебе е измежду шестимата починали, откакто съветски сили изстреляха крилати ракети по Одеса, заяви АП, като цитира изказване на украинските управляващи.

Новините на NOVA - към този момент в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още вести харесайте и страницата ни във Фейсбук.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР