Той подчерта, че правителството не е коалиция, а е подкрепено

...
Той подчерта, че правителството не е коалиция, а е подкрепено
Коментари Харесай

Проф. Калин Янакиев: Влизането в еврозоната и Шенген ще отсече корените на националфашизма

Той акцентира, че държавното управление не е коалиция, а е подкрепено от ГЕРБ. Това е заради слабата позиция на Бойко Борисов.

 

" България беше ръководена от русофила Радев със служебните държавни управления и започнахме да се държим като източна страна, ние бяхме изолирани от цивилизования свят. Връщането в фамилията на цивилизованите нации е извънредно значимо. Влизането в еврозоната и Шенген ще отсече корените на националфашизма ", акцентира Янакиев

 

Ние се връщаме в фамилията на цивилизованите нации. В света има едно основно противоборство. От една страна Русия, която отвлича деца. Взривяването на стената на язовира Нова Каховка е последното доказателство.

 

" Правителството не може да кадрува във Висш съдебен съвет. Ние станахме очевидци на срам в правосъдната система. Сарафов изиска защита тъй като се грижи за живота си. Той на процедура сподели, че Гешев може да го убие, това значи че основния прокурор разполага с незаконен отряд, който може да извърши сходна поръчка. Това е срам за страната ", съобщи Янакиев.

 

" У нас това което ме тревожи е възходът на фашизма, в лицето на партия Възраждане. Щурмова команда провали прожекция на на високостойностен филм в кино Одеон. Това е тъкмо в стилистиката на немските нацисти от 30 години. Те нахлуха в магазин за бира в София и упорстваха да се махнат всички флагове, без българското.

 

И на другата заран магазина осъмна с надписи, освен това необразовано написани, за евреи. И нямаше никакви реакции от множеството медии и обществеността. Министерство на вътрешните работи също не работи ", акцентира Калин Янакиев.

 

Според него, у нас е разтворено едно необятно ветрило на национализма и доста хитро българите са тласкани от едната прекаленост в другата. Ако Гешев и Радев основат партии не са нито десни нито леви, а са искрено антидемократични.

 

" Възраждане израства на вълната елементарни и елементарно усвояими пристрастености. Това ретронационализъм - по какъв начин сме били на три морета и прочие Това е евтина, лесна пристрастеност. Това е не обичам някого, а ненавиждам някого.

 

Той израстна и на тайните теории- за ваксърството, след това за еврото, джендъридеологията. Всичко това са тайни теории, върху което израстна Възраждане. Но видяхте на техния митинг пристигнаха 50 души. Те не откриха хора за митинга си. Оттук нататък стартира постепенния спад на Възраждане ", предвижда Янакиев.

 

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР