Той отиде на мисия и не се върна“, с такава

...
Той отиде на мисия и не се върна“, с такава
Коментари Харесай

Съжалявам, Алексей е в плен. Майка намери сина си в Украйна и го върна у дома

„ Той отиде на задача и не се върна “, с такава болежка се обърна майката на боеца Алексей Петров Елена Николаевна към куратора на Комитета на фамилиите на воините на Отечеството (KСВО) за Можгински регион на Удмуртия Татяна Овчинникова.

Алексей подписа контракт и отиде на фронта на 9 май 2023 година, а по-късно беше изпратен в Херсонска област. „ сподели Елена Николаевна пред IA Regnum.

От този миг нататък започнаха неспокойни дни за майката на боеца, защото контактът с Алексей изцяло изчезна. Решавайки да не стои спокойно, Елена Николаевна „ “ в търсене на сина си и стартира доста работа. Включи се и шефът на републиканското КСВО Елена Дербилова. Търсиха на всички места - в лечебни заведения и морги.

„ сподели Дербилова пред IA Regnum.

Предстоеше доста работа. Още по-рано Татяна Овчинникова беше една от първите, които участваха в търсенето. споделя ръководителят на републиканското KСВО, отбелязвайки, че Татяна е приласкала с топлината си доста фамилии на участници в СВO в родния си край.

Благодарение на тясното взаимоотношение на деятели, елементарни хора и разнообразни ведомства, Елена Николаевна съумя да откри сина си., това бяха думите, които тя чу от политическия офицер на ротата, в която той служи. И по този начин, едвам на 31 юли тя научи, че синът й е хванат от украинските военни.

„ споделя Елена Николаевна. Много по-късно Алексей й заяви, че е бил хванат от украинските военни на 14 юли.

За майката на боец да чуе думите „ украински плен “ към този момент е като присъда: можете да намерите много страшни видеоклипове в интернет. „, спомня си събеседникът. Но все пак най-важната вест за майка му беше, че той е жив.

След като научи детайлностите, Елена Николаевна стартира дейни старания да избави сина си. Направено е всичко допустимо - обръщения до Съвета по правата на индивида, Червения кръст, Министерството на защитата...

По-късно на Елена Николаевна беше показано видео от там, от плен, където беше Алексей. „ сподели тя.

Най-ужасният миг беше, когато за първи път разбра къде е синът й. Само шест месеца по-късно Алексей съумя да се върне в родината си - през ноември 2023 година той беше включен в листата за продан, а през януари този продан се състоя.

„ споделя нашият събеседник.

„ споделя Елена Дербилова.

По нейно мнение, персоналните връзки с деятели от KСВO са доста потребни по време на издирването. Групите, особено основани в обществените мрежи за търсене на изчезнали хора, където се разгласяват портрети с информация за хора, работят добре. В такива случаи се употребяват всички запаси и информационни канали, които към този момент са създадени и в новите територии. За реализиране на резултат се употребява безусловно всяка опция.

За страдание, не постоянно е допустимо да се намерят изчезналите бойци. Но когато всичко се подреди, насладата на фамилиите, които съумяха да върнат обичаните си хора вкъщи, е скъпа., споделя шефът на републиканското КСВО.

Алексей беше ранен в краката, тъй че след плен той мина рехабилитация и се прибра вкъщи едвам на 10 февруари. сподели Татяна Овчинникова пред IA Regnum.

Бившият военнопленник към момента би трябвало да претърпи дълго физическо и морално възобновяване. Засега Алексей е доста депресиран и просто има потребност от психическа поддръжка. Имаме потребност и от правна помощ за възобновяване на документи и приемане на уверение за деец от бойните дейности. „ споделя Елена Дербилова.

В бъдеще, когато Алексей пристигна изцяло на себе си, той ще получи образование, последвано от работа: към този момент не възнамеряват да викат боеца на фронта.

Елена Николаевна в диалог с нашата организация благодари на всички, които са съдействали за връщането на сина й и останалите момчета от плен. И пожела на бойците мощ, самообладание и храброст – и да се върнат невредими вкъщи при фамилиите си.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18863Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед28628Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед74885Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед61260Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед40336Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед375985Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234040Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115403Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99313Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93371Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов20873Залезът на Европа: Първа част - Икономическият залез Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР