Той отбеляза, че мандатът се връчва за избор на министър-председател,

...
Той отбеляза, че мандатът се връчва за избор на министър-председател,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Загубихме общата причина да сме заедно frognews.bg

Той означи, че мандатът се връчва за избор на министър-председател, не за началник на КЕВР, на КПКОНПИ, на Висшия правосъден съвет. „ Или има болшинство, или няма. Мислите ли, че вторник следобяд, когато се съберем на Национален съвет, има, въпреки и дребна вероятност, да има определен министър председател или на другия ден да кажем би трябвало ни още един следобед”, попита депутатът.

Зарков е на мнение, че връзките сред Българска социалистическа партия и Радев са се смразили. Именно за това той доста съжалявал. „ Не мога да разпознавам точната причина, само че доста ясно разпознавам последствията за Българска социалистическа партия. От този спор пострада Българска социалистическа партия, а не Румен Радев”, акцентира той.

„ Имаше доста ясна и публично допустима легитимационна основа на това общуване - че България би трябвало да се трансформира в правова страна в общ проект, в съответен проект - ГЕРБ и Движение за права и свободи да бъдат държани отвън властта и да се сформира правосъдна реформа”, означи Зарков.

По думите на депутата обаче правосъдната промяна, под силата на събитията и на опозицията, е почнала да пада все по-надолу в дневния ред. „ Тази правосъдна промяна е общият цокъл, на който беше стъпила обединението. Когато той почна да се движи, излязоха тематики, за които изначално беше ясно, че тези партии не могат да се разберат”, изясни още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР