Той ни даваше уроци по нравственост, не беше просто учене

...
Той ни даваше уроци по нравственост, не беше просто учене
Коментари Харесай

УЧЕНИЦИ НА СВЕТЛИН РУСЕВ ПРОПЛАКАХА ОТ МЪКА: Той ни даваше уроци по нравственост

Той ни даваше уроци по добродетелност, не беше просто учене на поминък. Това коменитра в студиото на „ Събуди се “ по Нова телевизия преподавателят в Националната художествена академия професор Ивайло Мирчев.

Той, дружно с проф. Десислава Минчева и Аделина Филева са близки и възпитаници на огромния създател, който ни напусна през вчерашния ден.

Творецът издъхна вкъщи си от инфаркт броени дни, преди да навърши 85 години.

„ Ние бяхме в първия випуск на Светлин Русев. Може би по тази причина той беше извънредно въодушевен. Водехме диалози на разнообразни теми”, спомня си преподавателят в националната художествена академия.проф. Десислава Минчева.

„ Той беше доста обран човек. Никога не разясняваше нищо персонално. Впечатляваше ме възприятието му за комизъм. Преди 20 години разбрах какво е да се трудиш в региона на изкуството. За такива персони няма ден, няма нощ, няма почивен ден. Той беше създател, не служител. На Светлин Русев всеки беше подготвен да помогне. Той даваше, само че и получаваше доста насреща. Отстрани нещата изглеждаха леки и лесни, а в действителност откъм гърба стоеше постоянно доста познание и доста труд”, добави шефът на Софийската градска изложба Аделина Филева.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР