Той направи изненадващо посещение в руската военновъздушна база на сирийското

...
Той направи изненадващо посещение в руската военновъздушна база на сирийското
Коментари Харесай

Путин в Сирия - победа и опустошение

Той направи изненадващо посещаване в съветската военновъздушна база на сирийското крайбрежие, по време на което демонстративно прегърна сирийския президент Башар Асад, който съвсем избави властта си с помощта на съветската военна интервенция - по този начин английският вестник "Гардиън " разяснява в публицистична публикация нареждането на Путин за изтеглянето на съветските войски от Сирия .

"Приятели, родината ви чака. Вие се връщате вкъщи с победа ", съобщи президентът пред поделение от съветски бойци, отбелязва изданието.

В същото време в следеното от бунтовниците предградие на Дамаск Източна Гута, където Русия разгласи по-рано тази година, че ще се поддържа режим на преустановяване на огъня, гладуват деца, живеещи под блокада. Въпреки съглашението за "деескалация " сирийските държавни сили не престават да бомбардират региона, подкрепяни от иранските и съветските съдружници, пробвайки се да реализират решителна победа.

Тези две подиуми говореха доста за сметките на Русия и за действителностите, основани на място с нейна помощ. Това, че в този момент съветският президент разгласи доста военно евакуиране, би трябвало да се приема с много запаси. Подобни обещания са давани и преди, само че остават неизпълнени.

Говорителят на Кремъл сподели, че Русия ще резервира обилни сили в Сирия за битка с "терористите ". Определението на Русия за "тероризъм " в Сирия е като това на режима на Асад, което го приравнява на политическа съпротива.

Путин доста желае да приказва за победа. В Москва той разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране следващата година. Връщането на част от съветските сили, за които се оповестява, че са ситуирани дружно с хиляди представители на свързани с Кремъл частни компании, може единствено да бъде от изгода за политическите му вероятности. Руските жертви в Сирия са строго защитавана загадка , както и финансовите разноски за интервенцията.

От геополитическа позиция войната на Путин в Сирия е печеливша инвестиция за Кремъл. Той се възползва от стратегическия хаос в Запада и нежеланието на Америка да бъде въвлечена по-дълбоко в спора - инстинкт, който съществуваше преди идването на непостоянния Доналд Тръмп, акцентира "Гардиън ".

След Сирия Путин посети Кайро, където се срещна с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, демонстрирайки новото въздействие на Русия в страна, която от 70-те години на 20-и век има привилегировани връзки със Съединени американски щати. Сега се приказва за опцията съветски военни самолети да употребяват египетски бази.

Немалка подигравка е, че Путин претендира за победа над "Ислямска страна " : огромните приказки не съумяват изключително да скрият обстоятелството, че неговите сили се концентрираха доста повече върху атакуване на опозицията против Асад, в сравнение с върху джихадистките бунтовници. Отвоюването на Ракка не беше съветско достижение, а резултат от кюрдско-арабско сухопътно нахлуване, подкрепено от въздушни удари на ръководената от Съединени американски щати коалиция.

Нито едно от тези неща не пречи на Русия да претендира за дипломатическо предимство. Путин усили опциите си за въздействие , като промени салдото на силите и хвана Запада неопитен, когато изпрати войски през 2015 година. Друг въпрос обаче е дали той може да обезпечи кротичък проект. Признаците са, че съветският президент би предпочел да измести настрана, в случай че не и изцяло да попречва подкрепяните от Организация на обединените нации договаряния в Женева, проучва още изданието.

От изгода е, че тези разисквания са свикани с вярата, а не с упованието за мир. Той изследва други формати дружно с Иран и Турция, само че те са комплицирани сътрудници. Контролираните от Иран сили получават по-голямо въздействие в Сирия, в сравнение с Путин евентуално е предвиждал в началото. Също по този начин е правилно, че ще са нужни ресурсите на Организация на обединените нации, когато и в случай че някой ден се мисли за възобновяване на Сирия.

Геополитическите силови игри в Сирия не са завършили, нито пък боевете. А съгласно Организация на обединените нации в Източна Гута 137 деца, в това число бебета, незабавно се нуждаят от здравна евакуация .

Като укрепва властта на един деспот, който подлага на апетит и кланета личния си народ, Путин сигурно е виновен за опустошаването на Сирия, в същата степен, в която управлява военни бази. Русия се завръща в Близкия изток, само че отговорността й за кървавата баня е не по-малко забележима, приключва разбора си "Гардиън ".

Какво не й доближава на Русия


Русия не съумя да повтори в Сирия афганистанските неточности

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР