“Той е този, който ни сковава, срива имунитета и най-накрая

...
“Той е този, който ни сковава, срива имунитета и най-накрая
Коментари Харесай

Хората боледуват най-много от… страх!

“Той е този, който ни сковава, срутва имунитета и най-сетне ни разболява ”, споделя доктор Вилиан Кънин.

Д-р Вилиан Кънин е избрал своята специалност тъкмо когато е бил на… четири години. Ни повече, ни по-малко. Разболял се и тогава за него се погрижила вуйна му – доцент Мери Пиронкова, педиатър от Пловдив. Ваня Григорова е другата му вуйна, която също оказала влияние върху неговия избор. Докато учела за здравна сестра, му правела най-различни превръзки.

За дребния Вилиан всичко това било извънредно забавно и мотивиращо, без значение от възрастта му. Вече като квалифициран лекар се записва в Института за рационализиране на лекари, в който се учи иглотерапията и нейното приложение. Интересът му към иглотерапията става изключителен… 


– Откъде тръгнахте, доктор Кънин?
– След дипломирането си като лекар, станах завеждащ на един лечебно-възстановителен център за деца. От срещите ми с Ванга останаха и думите й, че Вселената се подчинява на избран темп и ред, и че е належащо да влезем в Хармонията. Така в Центъра канех за ентусиазъм на децата персони, които по собствен метод са феноменални, хармонични и забавни – известни диетолози, актьори, лекари. Гости ни бяха Венцислав Евтимов, първият йогин у нас, светла му памет митрополит Панкратий, проф. доктор Чудомир Начев, китайският занаятчия по ци гун и акупресура Ван Циен Цун. При Вера Кочовска заведох пациент, на който тя направи точна диагностика и характерност на енергийните центрове на чакрите му, свързани с жлезите с вътрешна секреция. А точната диагностика е в основата на положителното и съответно лекуване. А с баба Ванга срещите ми са шест и все запаметяващи се… Тя ми сподели, че на първо време би трябвало да изуча детските заболявания, а по-късно да се заема с общата медицина.

– Д-р Кънин, от какво най-често боледува човек или по-скоро кое предизвиква многочислените ни премеждия?
– Човек боледува най-вече от боязън! Страхът е този, който сковава личността, който срутва имунитета, който предизвиква всички останали болести.

– Страх от какво?
– Страховете са разнообразни. Но пагубните са, че избрани хора се опасяват да не се разболеят от рак и този боязън просто ги вцепенява дотам, че те в действителност се разболяват. Страх от неуспеха, боязън, че ще загубиш благосъстоянието си, боязън от самотата. И незадоволеност от живота, злоба – за какво той има това и това, а аз нямам. Човешкото око е ненаситно, само че на човек му е нужно извънредно малко, с цел да живее качествено и добре. Баба Ванга споделяше и аз съм запомнил това изречение: “По-малко искайте, тъй като повече ще плащате “. Колкото повече желаете да имате и имате,   толкоз повече ще плащате дори и когато към този момент не сте на тази земя.

– Вие пътувахте и изучавахте източна медицина в Индия, какво значи това персонално за вас и каква роля изигра във вашия път на доктор?
– Вдъхновен от думите на Ванга, че “Истината ще намерите в старите свещени книги в Тибет и Хималаите “, воден от желанието си да схвана какво са индивидът, страданието и лекът за него, съществува ли вътрешна естетика и равновесие, отпътувах на Изток. “За  Индия ще заминеш след 8 години! “ – ми предсказа на последната ни среща вуйна Ванга. Така и стана. Там в държавен университет изучавах античната просвета йога – по какъв начин физическите и дихателни извършения въздействат позитивно върху другите заболявания. Срещите и диалозите ми с мъдреци и учители от Изток ми дадоха по-широко схващане за живота. Изучавах холистичния метод, прилаган в хомеопатията, хармонизирането на силите  ИН и  ЯН  с иглотерапията и ирисовата диагностика. Да срещнеш светец в Индия се назовава даршан, което значи благословия. Когато си в контакт с подобен, който е в положение на изцяло осъзнаване,  оставаш доста спокоен, спокоен, без никакви прочувствени отпечатъци в паметта. Такава бе срещата ми с един от учениците на свами Шивананда, доктор хирург, достигнал висша духовна реализация. Понастоящем не преставам да подкрепям връзка с един преподавател от Индия – Шибенду Лахири, който приказва за античната просвета Крия Йога.

– Вашите пациенти склонни ли са да ги лекувате, като съчетавате обичайна и нетрадиционната медицина?
– Аз оказвам помощ на хората, като комбинирам формалната   с нетрадиционната медицина. Точното диагностициране посредством ирисодиагностиката на здравословните проблеми е ключ за сполучливото им разрешаване.

С иглотерапията се разблокират „ стоповете “ на енергията 

по меридианите в човешкото тяло и се възвръща салдото му. Друг доста ефикасен способ, който ползвам в практиката си, е лазерната терапия и лазерпунктурата. Чрез нея добре се повлияват неврозите, екземите, мигрените, дисковите хернии, радикулитите, вегетативните нарушавания. Понякога е належащо  само леко  да се “напомни “ на организма по какъв начин да се оправи с заболяването и в такива случаи употребявам хомеопатията. Като фамилен доктор сполучливо допълням  съвременните с източните способи на диагностика и лекуване. Влагам всичко от себе си, само че това ангажира огромна част от свободното ми време. Стремя се и да бъда със фамилията си  повече отвън града, измежду природата. Отделям време и да се срещам с най-новите достижения и лечения  в медицината, с цел да бъда оптимално потребен за пациентите си. Никога не не помня думите на Ванга: “Бъдете положителни! Злото се побеждава единствено с положително. Имайте религия и обич! ”

– Какво мислите за билките и лекуването с тях?
– Билките са бъдещето. На тях ще разчитаме от ден на ден и повече, тъй като няма нищо по-силно и могъщо лечебно средство от природата. С тях хората са се лекували епохи наред. Така ще бъде и отсега нататък. Затова поставям старания да изуча в елементи техните качества, въздействието им върху другите болести, дозите, които могат да се използват, с цел да бъде лекуването сполучливо. Това е една от задачите, които съм си оставил. Ще се съсредоточа още и върху ирисодиагностиката, която демонстрира какви заболявания могат да се развият у индивида. А профилактиката в тези случаи е извънредно важна…

Едно изявление на Таня ИВАНОВА, www.myclinic.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР