Той е роден във Филаделфия, работи като представител на BMW

...
Той е роден във Филаделфия, работи като представител на BMW
Коментари Харесай

Аристократ: Никола – принцът с българска кръв е сред наследниците на три корони, но върти бизнес в САЩ СНИМКИ

Той е роден във Филаделфия, работи като представител на BMW за Северна Америка и e правоприемник на английската корона с българска кръв, написа bg-voice.com .

Той е потомъкът на Сакскобургготската династия с българска кръв, роденият от българка внук на Мария-Луиза Никола Лайнинген.

Принцът е наследник на княз Борис декор Лайнинген, първородният наследник на княгиня Мария-Луиза и първата му брачна половинка – българката Милена Манова.

Никола, или както му споделят в Съединени американски щати, Ник, се явява правнук на цар Борис ІІІ и праправнук на италианския крал Виктор Емануил III.

Баба му княгиня Мария-Луиза е първото дете на цар Борис III и кралица Йоанна. Неин кръстник става Александър Малинов. Баща й умира през 1943 година и на трона се възкачва по-малкият й брат цар Симеон II.

Принцът е и директен потомък на кралица Виктория и по този метод 120-ти в реда на последователност на английския престол. По другата линия пък младият княз се явява правоприемник и на последния съветски император Николай IIІ.

След комунистическия прелом през 1944 година и извършения референдум през 1946 година царското семейство напуща страната и живее първо в Египет, а по-късно в Испания.

Никола с майка си и татко си като дребен

През 1957 година княгиня Мария-Луиза се омъжва в замъка Аморбах за принц Карл Владимир Ернст Хайнрих цу Лайнинген – вторият наследник на принц Карл декор Лайнинген и Великата княгиня Мария Кириловна. Женят се с православен обред в съветска православна черква в Кан. От този брак се раждат двама синове: Карл Борис Франк Ларкварт (1960) и Херман (1963). Карл Борис има два брака, споделя „ 168 часа “. Първият е с българката Милена Манова, от който се ражда Ник – принц Никола Александър Карл Фридрих.

Карл Борис и Милена се срещат в Съединени американски щати след преместването на княгиня Мария-Луиза и брачна половинка й там.

Милена Манова е

емигрантка, родена в София

през 1962 година Тя е задоволително пораснала, когато татко й е командирован в Афганистан като инженер. Двамата с майка й съумяват да избягат в края на 70-те години на предишния век и да я „ изтеглят “.

На 22 години Милена се снабдява с тапия от университета „ Корнел “, към този момент има короната на „ Мис Ню Джърси “, само че става принцеса чак когато се омъжва за същински принц. Синът на Мария-Луиза и българката се венчават на свети Валентин през 1987 година

Милена Манова като „ Мис Ню Джърси “

Четири години по-късно се ражда единственият им наследник Никола.

Той отраства като характерен американец, наследява бащината обич към спорта, бил е и капитан на тима по бейзбол в университетския отбор на „ Свето Сърце “ през 2014 година



Щастливото семейство е разрушено през 2015 година Тогава Милена умира от подла болест на 53-годишна възраст в Ню Йорк. Това е и най-голямата загуба на Никола.

В момента съгласно информация в туитър принц Никола работи в влиятелна компания, представител на БМВ за Северна Америка. Колегите му знаят, че майка му е емигрантка от България, само че и не подозират, че Ник е принц и има непокътнато място в линията на унаследяване на българския, съветския и английския трон.

Вторият брак на бащата на Никола е с Черил Риглър – имат наследник Карл Хайнрих и щерка Юлиана.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР