Той е роден без крайници, но дори това не му

...
Той е роден без крайници, но дори това не му
Коментари Харесай

Мъжът без крайници, който отгледа две дъщери

Той е роден без крака, само че даже това не му пречи да сътвори семейство. Този мъж от Парагвай се трансформира в идеалния образец за човешка увереност и показва всеки ден, че няма спънка, която постоянството и волята да не могат да преодолеят. От Bright Side ни описват историята на живота му, която оставя хиляди хора с усмивка, цялостна с удивление.
 Анкуш Дута - мъжът, който остана 603 дни в 5-звезден хотел и си потегли без да заплати
Мъжът, който остана 603 дни в 5-звезден хотел и си потегли без да заплати

Каква е лъжливата му скица

Животът на Пабло Акуня е белязан от раждането му, когато се открива, че горните и долните му крака не са постигнали цялостно развиване. В резултат на това Пабло е оставен на грижите на майка си, която сега е над 90 години, само че продължава да се посвещава на сина си с цялата обич и отдаденост, които единствено една майка може да даде.

През целия си живот Пабло Акуня употребява ръчна количка като транспортно средство, в която постоянно даже и спи. " На процедура живее в количката си, която е като краката му ", разяснява най-малката щерка на Пабло. Въпреки положението си, Пабло се стреми да има естествен живот, което го кара да си откри жена, а на малко по-късен стадий да се снабди и с две дъщери. Именно девойките се трансформират в негов претекст да продължи напред, без значение от компликациите, с които би трябвало да се сблъска.

Nació sin brazos ni piernas. Se mueve en una carretilla. Y así, solo, crió a sus dos hijas y las hizo mujeres de provecho. La historia de Pablo Acuña, un hombre de Paraguay, ha conmovido las redes sociales.
— Radio La Primerísima (@laprimerisima)
Когато най-малката му щерка е единствено на няколко месеца, майка й взема решение да се реалокира, оставяйки двете девойки, които отглеждат дружно, напълно на грижите на татко им Пабло. " Когато бях на четири месеца, майка ми ни напусна. Сега съм на 26, а по-голямата ми сестра е на 29. Баща ми и баба ми се грижеха за нас ", споделя Елида Акуня, най-младата от фамилията.

Особеното състояние на това семейство в никакъв случай не е било опрощение за неналичието на любов и отдаденост от страна на татко им. Напротив, Пабло Акуня е приет от дъщерите си за образцов уединен татко, който постоянно търси позитивната страна на нещата. " Никога не съм виждала татко си печален. Винаги е радостен и ми дава доста мъдри препоръки, макар че в никакъв случай не е ходил на учебно заведение. Той е доста образован човек, удивлявам му се ", не крие Елида.
 Рой Съливан - мъжът, ударен от гръмотевица седем пъти, който все пак оцелява
Да те удари гръмотевица седем пъти, само че да оцелееш

Необикновената история на Рой Съливан

Неговата отдаденост като татко е това, което кара щерка му Елида да се върне в Парагвай, с цел да се грижи за него. " Моят татко е моят свят. Той е моят другар, поддръжник и най-хубавият татко на света. Ето за какво напуснах живота си в Аржентина и се върнах у дома, с цел да мога да се грижа за него, по този начин както той е правил за мен ", споделя най-малката щерка на Пабло, като добавя, че баба им към този момент не може да го прави, тъй като е много стара. 

Грижата за татко й не е лесна работа, тъй като той не може да се движи самичък и зависи от някой различен даже, с цел да отиде до тоалетната. Това, несъмнено, е изпитание, което Елида Акуня е подготвена да постави.
 Адама Диеме и мъжът от Сенегал, който има задача да засади пет милиона дървета
Как се засаждат пет милиона дървета за пет години

Мисията на един мъж от Сенегал

Откакто преди две години Пабло Акуня отпразнува 60-ия си рожден ден, историята му стана известна по целия свят и хората не стопират да се удивляват и да го виждат като образец за живот. Несъмнено борбеният дух на Пабло, решителността и способността му да се изправя против несгодите са аспекти, на които можем да се възхищаваме. От извънредно значение е и любовта към дъщерите му, която му разрешава да ги преведе през всички трудности, които животът слага на пътя им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР