Той е режисиран от военен кореспондент, фотограф и журналист на

...
Той е режисиран от военен кореспондент, фотограф и журналист на
Коментари Харесай

20 дни в Мариупол спечели Оскар за документален филм

Той е режисиран от боен сътрудник, фотограф и публицист на „ Асошиейтед прес “

Украинската лента " 20 дни в Мариупол " завоюва " Оскар " в категорията за най-хубав игрален документален филм, оповестява Нова телевизия.

" Иска ми се да не бях правил този филм. Русия да не беше окупирала градовете ни. Да не убиваха десетки хиляди от моите събратя украинци. Не мога да трансформира предишното и историята, само че всички можем да подсигурим, че стореното ще бъде поправен и истината ще спечелва. Така всички хора, които жертваха живота си, няма да бъдат забравени. Включително в Мариупол. Киното основава мемоари, а спомените - история ", съобщи в прочувствена тирада режисьорът Мстислав Чернов.

„ 20 дни в Мариупол “ е украински пълнометражен документален филм от 2023 година, режисиран от Чернов, който е украински боен сътрудник, фотограф и публицист на „ Асошиейтед прес “.

Избран е за украински претендент за най-хубав интернационален игрален филм на 96-ите награди на Академията. Остава отвън окончателната селекция с номинираните в тази категория, само че взе участие в конкуренцията за най-хубав документален филм. Прожектиран е при започване на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР