Той е един от емблематичните футболисти от близкото минало. Дългогодишен

...
Той е един от емблематичните футболисти от близкото минало. Дългогодишен
Коментари Харесай

Радостин Кишишев: Трудно ще катурнат Боби Михайлов

Той е един от емблематичните футболисти от близкото минало. Дългогодишен национал, участник на Европейското състезание в Ангрия 1996 и Световното във Франция 1998. Бил е и капитан на националния отбор. Бургазлията Радостин Кишишев изрече пред Букмейкърс Рейтинг мнението си за идните мачове на България с Литва и Северна Ирландия, както и за идния Конгрес на БФС.
В идните два мача на националния тим с Литва и Северна Ирландия ми се желае да задържим линията на показване под управлението на Ясен Петров. Да задържим линията на позитивизъм, който царува сега в лагера на отбора. Истината е, че ни следва извънредно сложен мач. В София ги победихме мъчно и видяхме, че не са лек съперник. Като се има поради, че гостуването ни ще е на неестествен терен – това още повече утежнява обстановката. Но това е тим от ранга на България, равностойни сме и който има по-добра тактическа дисциплинираност, ще завоюва.
Най-важни са резултатите и играта. Ясно е, че на този стадий в тима ни няма водачи, няма футболисти, които се изявяват повече от другите. Със сигурност обаче колективът, в случай че е добър, може да се получат резултати. Дори и частични. Но ние имаме потребност от въодушевление. Не може, а и не трябва да съпоставяме момчетата с тези, които са били преди тях. В последна сметка това имаме и с това работим. За жал пропиляхме едни 20-25 години, в които не изградихме нищо ", съобщи Кишишев.
" В това време, в което останалите тимове и страни напредваха, ние по-скоро се топлехме с положителните остарели мемоари. Много са аргументите и в случай че тръгнем да приказваме, може да приказваме до на следващия ден и отново няма да стигнем до съответни заключения. Държавата би трябвало да се вземе в ръце и да върне спортните учебни заведения в подобен тип, в какъвто аз персонално съм бил част от тях. Но това беше преди 30 години. Чак тогава може да чакаме да има положителни резултати в спорта. Сега имаме единствено откъслечни… В момента ние се радваме с половин усмивка на нашите олимпийски шапиони, на златните медалисти, които се появяват. Но те по-скоро са знамение на фона на всичко останало.
В тази връзка е и тематиката със стадионите, соито ги държат частници. Това не е обикновено. Но страната разреши това плячкосване, което се случи през последните 30 години. Защото държавни хора решаваха ориста на игрища, зали, заводи и така нататък
У нас в този момент се постановат млади момчета, на които може би им трябват 1-2 години, с цел да покажат, че могат да бъдат водачи и да дърпат националния тим напред. Сигурен съм, че занапред ще излезе от тях някой, който ще потвърди, че първо – заслужава да носи фланелката на националния тим, второ – да потвърди, че би трябвало да е капитан и трето – да потвърди, че може да бъде измежду водачите в тим в чужбина. Дай боже още веднъж в Англия, в Бундеслигата, Италия или Испания… Но има момчета сред 17-20 години, които играят отпътуваха за чужбина, доста мощно се надявам някой от тях да изпъкне ", счита Кишиша.
" Предстои Конгрес за президент на БФС на 12 октомври. Какво чакам да се случи? Появиха се съществени кандидатури, само че моето мнение е, че мъчно ще могат да се преборят с Борислав Михайлов. Това е ясно. Според мен обаче Боби би трябвало да подмени цялата администрация надолу по йерархията и хората, с които работи. Трудно ще бъде разтърсен стола на Боби Михайлов още повече, че откакто се върна от това мъртвило, ми се коства по-силен и допускам е видял неверните стъпки, които е направил през годините. Но в действителност би трябвало да изрине всичко, както се споделя – да реже с огромната ножица. Говоря за комисии, разнообразни препоръки и изобщо всички, които действително управляват футболния развой. Защото знаете кой обира негативите, когато хората надолу по веригата не си правят работата – несъмнено, че индивидът най-отгоре на върха. А не постоянно той е отговорен за всичко. Въпросът обаче е, че мъчно се намират кадърни и можещи хора. Но все пак считам, че има такива. Знаете ли какво ми се желае?! Който и да завоюва, за какво да не забележим някакво обединяване. Победителят да вземе човек от другия щаб, тъй като има качества… А не да се отхвърля всичко единствено тъй като е предложение на съперника.
Трябва ли да има президенти или притежатели в него? За това се приказва от години. Мнозина настояват, че не би трябвало да са в Изпълкома. Обаче на тяхно място. Колко пари дава Кирил Домусчиев за футбола или останалите? Те действително способстват за развиването на футбола в България. И на следващия ден им споделят – избираме Изпълком от хора, които не са стъпвали на стадионите, и те ще управляват вашите пари. Не става и по този начин. Темата е много деликатна. Ако има положителни правила и те се съблюдават, има ли значение къде и в кой орган ще бъдат футболните президенти. Ако нещата вървят, в случай че футболните управленци създадат по този начин, че да покачат интереса към шампионата, в случай че има положителни футболисти, в случай че не се притеглят толкоз доста чужденци… Това са все неща, върху които би трябвало да се работи и за мен няма изключително значение коя тъкмо комисия или лига ще го прави. Важното е в действителност да се случи един път вечно ", приключи Кишишев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР