Той добави, че Западът е обладан от стремежа към еднополярен

...
Той добави, че Западът е обладан от стремежа към еднополярен
Коментари Харесай

Лавров: Политиката на Запада Украйна да е антируски плацдарм стигна точката, от която няма връщане

Той добави, че Западът е " обладан " от устрема към еднополярен свят и жестоко нарушава правилото на суверенното тъждество сред страните.

Политиката на Вашингтон и европейските му съдружници да трансфорат Украйна в антируски плацдарм доближи точката, от която няма връщане. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в Държавната Дума, оповестяват съветски медии.

Лавров акцентира, че неразделна част от настоящия курс на Запада е „ многогодишното въздържане на Русия “, в това число посредством разширението на НАТО по посока на съветските граници, както и „ превръщането на братска Украйна в антируска “, в русофобска военна опора. "

" През последните години тази линия на Вашингтон и европейските спътници доближи точката, от която няма връщане ", сподели още Лавров.

Според Лавров Москва от дълго време не си прави илюзии по отношение на " същинските планове на западняците ".

„ Помним по какъв начин те не извършиха съответните политически отговорности, дадени на руското управление да не уголемяват Северноатлантическия алианс, по какъв начин Германия, Франция и Полша, отказвайки подписите си под съглашението сред някогашния президент на Украйна Виктор Янукович и опозицията в действителност глоби кървясъл държавен прелом в Киев през февруари 2014 година под искрено нацистки, расистки лозунги “, разяснява Лавров.

В обновената външнополитическа идея на РФ ще влезе нуждата да бъде преустановен монополът на Запада в интернационалния живот, разгласи още посланик №1 на Москва.

" Занапред интернационалният дневен ред би трябвало да се дефинира не от неговите егоистични ползи, а на справедливата основа на салдото на ползите, както това се изисква от Устава на Организация на обединените нации, който прогласява правилото на суверенното тъждество на всички страни ", съобщи Лавров.

Той добави, че Западът е " обладан " от устрема към еднополярен свят и жестоко нарушава правилото на суверенното тъждество сред страните.

" Съединени американски щати и техните съдружници са обладани от маниакалния блян да възродят неоколониалното, еднополярно устройство на света, да попречат на обективния развой на образуване и издигане на нови международни центрове. И всичко това с вярата, както означи Владимир Путин в Кремъл на 30 септември м.г., " да продължат да събират от цялото човечество същински налог, да извлекат рентата на хегемона ", добави Сергей Лавров.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР