Товарни автомобили са закъсали тази нощ по пътя Батак-Доспат в

...
Товарни автомобили са закъсали тази нощ по пътя Батак-Доспат в
Коментари Харесай

Камиони закъсаха по пътищата в пазарджишко заради натрупалия сняг - Общество

Товарни коли са закъсали тази нощ по пътя Батак-Доспат в региона на „ Картела “ поради натрупалия сняг. Сигнали за закъсали камиони е имало и в регионите на автомагистрала „ Тракия ” и по пътя Пазарджик-Панагюрище в региона на село Попинци.

Това осведомиха от Областната дирекция на полицията в Пазарджик.

През нощта на територията на цялата област паднаха превалявания от сняг, които сътвориха условия за съществуване на неголяма снежна завивка по пътната мрежа, само че температурите в ниските елементи са позитивни и тя бързо се топи. По високите елементи и на усойни места при ниски температури има условия за формиране на лед.

На автопатрулите от бранш „ Пътна полиция ” и районните ръководства в цялата област са сложени задания за деен мониторинг на положението на републиканската и общинските пътни мрежи и при нужда за връзка с отговорниците на снегопочистващите компании. От ОДМВР-Пазарджик предизвестяват водачите да карат с нараснало внимание, с механически изправни и оборудвани коли, да съблюдават нужната отдалеченост и да алармират при проблеми по пътя.

С изключително внимание да се движат по пътищата от планинската част на региона - сред Батак и Доспат, където е паднал повече сняг и макар че пътят се почиства, в профил има снегонавявания. Същото се отнася и за пътищата Велинград-Юндола-Якоруда, Белово – Юндола и Панагюрище - село Панагюрски колонии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР