Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на

...
Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Без “БСП за България“ няма как да бъде сформирано правителство на промяната

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Българска национална телевизия. Той дефинира като позитивно, че Българска социалистическа партия към този момент не е определяна като партия на статуквото.

По думите на социалиста поредната политика на Българска социалистическа партия е посочила, че левицата има ясни цели, ясна поръчка за смяна на модела и няма по какъв начин да бъде настрана от този развой.

В предаването “Денят стартира “ той съобщи, че за Българска социалистическа партия е значимо кой различен ще поддържа държавно управление на Има Такъв Народ: „ Затова през вчерашния ден взехме решение - контактната група да организира среща и с другите парламентарно показани партии, по-специално “Демократична България “ и “Изправи се.бг! Ние идваме “, с цел да консултираме нашите позиции по отношение на съставянето на кабинет “.

Според Атанас Зафиров на Националния съвет от левицата са определили 5 целта, които се надяват да бъдат на масата на диалозите: „ На първо място това са обществените политики, опазването на здравето, образованието, просвета и културата, на четвърто място битката с корупцията и правосъдната промяна. “ Петият приоритет, само че не на последно място, е възобновление на българската стопанска система. Социалистът добави, че има и тематики, по които левицата няма да отстъпи от своите визии, от които са неравенствата и обществената политика, както и тематиката за Република Северна Македония.

По думите на Атанас Зафиров една от пресечните точки на Българска социалистическа партия с “Има подобен народ “ е тематиката за пенсионната промяна: „ Там разминаването е само в периодите, само че общото мнение е, че парите, с които живеят българските пенсионери, са неприлично малко. В здравната промяна също имаме разбирания във връзка с това лечебните заведения да не са търговски сдружения, в образованието и правосъдната промяна също “, изясни Зафиров. Той добави, че размерът на дотацията е една от тематиките, по които двете партии имат разминавания: „ Ние не сме съгласни с популисткия метод и считаме, че би трябвало да има явен и транспарантен модел на финансиране на политическите партии, тъй че да не бъдат тласнати в ръцете на разнообразни олигарси “, уточни той.

„ След договарянията чакаме да бъде образувано предизборно съглашение, с цел да е ясно какви ще бъдат целите, които ще следва този кабинет. Оттам нататък ще забележим лицата и по-късно ще съберем още веднъж нашия групов орган и ще решим дефинитивно дали ще дадем своята поддръжка или не “, разяснява социалистът.

Атанас Зафиров бе безапелационен, че въпросът за оставка на ръководителя на партията не е на дневен ред. „ На Националния съвет набелязахме ограничения за излизане от положението, в което се намира сега партията и те не включват оставки. “ Той дефинира като колекция, а не митинг, събирането на 50-60 индивида пред централата през вчерашния ден: „ Подобни неща имат за цел да разконцентрират партията, да я тласнат в неправилна посока и да я хвърлят в безпорядък “, сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР