Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV Цветлин

...
Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV Цветлин
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: У Путин има носталгия, имперско говорене и желание за промяна на световния ред

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по bTV Цветлин Йовчев, някогашен вицепремиер някогашен началник на ДАНС и някогашен министър на вътрешните работи в държавното управление на Пламен Орешарски.

„ Видяхме, че има една носталгия, имперско мислене, говорене и предпочитание за възобновяване на съветското въздействие върху териториите, които принадлежаха на Съветския съюз “, добави той.

Според него това е било предстоящ вид за развиване на рецесията.

„ Пълномащабна военна интервенция е малко евентуална, само че е можеда има местни спорове в двете самопровъзгласили се републики. Оттук нататък всичко зависи от разсъдъка на украинското държавно управление, тъй като всяко едно деяние би могло да послужи като катализатор за разширение на този спор “, изясни Йовчев.

„ Русия също не може да управлява напълно процеса. В Донецк и Луганск има съветски паравоенни формирования, които не са напълно под контрола на Русия. Една провокация може да възпламени искрата и този спор да се разрасне “, добави той.

Според него отрицателните резултати ще бъдат по-скоро върху Русия.

„ Но в актуалния свят едни такива огромни стопански наказания не могат да останат единствено в границите на една страна, изключително когато по един или различен метод тя е една от огромните стопански системи. При всички положения ще настъпят нездравословни въздействия за Европа и за европейските страни. Лошото е, че все още Европа не е в доста положително финансово-икономическо положение “, предизвести той.

„ Моментът не е инцидентно селекциониран от Путин. Имаме една отслабена Европа, въпреки това имаме обострен спор сред Съединените щати и Китай. Може би нямаше да откри по-подходящ миг “, сподели още Йовчев.

Според него все още няма директна военна опасност за България.

„ Не бива да има съмнение във връзка с българската позиция. Позицията на множеството от политическите партии в един в нескончаем интервал беше: „ Абе, да внимаваме да не се скараме с Русия “. Не взимахме безапелационна позиция. Настъпиха времена, в които това нещо не може да продължава. Трябва да бъде взета ясна позиция “, безапелационен бе той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР