Това заяви в предаването Алтернативата рекламистът Радослав Бимбалов. Той бе

...
Това заяви в предаването Алтернативата рекламистът Радослав Бимбалов. Той бе
Коментари Харесай

Бимбалов: В решението на Слави имаше голяма доза логика, но не бе това начинът

Това съобщи в предаването " Алтернативата " рекламистът Радослав Бимбалов.

Той бе безапелационен - Антоанета Стефанова - дамата, оповестена за кандидат-премиер от Слави Трифонов, е заслужавала доста повече почитание, от това, което е получила.

" Не може с един пост във Фейсбук да обявиш своя претендент за министър председател, казвайки за него две неща - че владее 5 езика и е международен първенец по шах. Мисля, че беше обидно, което е още един от неприятните модели на подражателство. Подобно неглижиране на останалите от висотата на своята естрада е маниерът на Борисов ", разяснява още Бимбалов.

Според него обликът на Трифонов се трансформира в " грозно сходство на общуването на Борисов ".

" Защото това, което Борисов ни оферираше последните години, е другарство с тила си от джипката. Развозваше по автомагистрали министъра на опазването на здравето в най-сложните за нашето опазване на здравето дни. В най-важните за изборите дни Слави по безусловно същия метод споделяше с хората. Това е от някакъв боязън да не се скапе неговия митологичен облик, построен в екрана. Най-ценното, което мога да кажа за Слави Трифонов, е че през годините потвърди, че е същински водач. Те съумяват да ангажират хора, които са доста по-кадърни от тях и да ги задържат. Той към себе си има доста такива. Сегашното му държание обаче демонстрира липса на някаква чисто човешка мъдрост. Хората чакаха малко повече. Не е задоволително да направиш концерт преди изборите и да запалиш искрата. Хората желаеха да го видят, да го чуят. Всички знаем, че има здравословни проблеми, вижда се. Но това не значи, че би трябвало да изпитваме страдание ", добави още Бимбалов.

Медиите бяха превърнати в грозни огледала, в които би трябвало да се отразява действителността по сгоден на притежателите на властта тип. Големите медии, които доближават до огромна част от хората, биват раздавани от един обществен дом на олигарх в различен, само че техният главен клиент е еднакъв, счита Бимбалов.

От повече от година обаче Борисов отсъства от медийното пространство в същинския смисъл на думата и ръководи страната онлайн от Фейсбук, без опцията публицисти да му задават въпроси. Джипка ТВ обаче се реалокира в премиерския хол, а през днешния ден там влязоха представители на туризма.

" Изслушах днешната дрънканица. Обсъждаха туризма и някакви специалисти, които би трябвало да са хората, от които зависи този сериозен бранш, потърпевш от пандемията, обсъждаха “агресивна рекламна кампания”. Това е толкоз незадълбочено и цинично. Този бранш от години е съсипван от същите тези хора. Да приказват, че единствено с такава акция ще докарат прогонените туристи от унищожените плажове, всички заболявания, които можеш да получиш… ", разяснява Бимбалов.

" Монологът в връзката на практика е мъртъв в рекламния бизнес. (...) Ако българските политици не осъзнаят, че би трябвало да влязат в разговор както между тях, по този начин и с публицистите и гласоподавателите, а да оставят монолога в старите времена, ще получаваме тази пошла картинка ", съобщи Бимбалов.

Изборните резултати съгласно него са посочили нещо доста просто - у нас това от дълго време не е прям развой, а доказателство е резултата на ГЕРБ на изборите и доверието, което има Борисов. Според Бимбалов има " голям дисбаланс ", а това се дължи на по този начин наречения корпоративен избор.

" Това е методът, по който се управляват гласовете - хората от дребните обитаеми места биват притискани даже от време на време не непосредствено. Но се усещат задължени, с цел да бъдат на работа, да запазят статута си. Това е навсякъде и това е методът, по който от десетилетия се купуват изборите ", изясни Бимбалов.

Като рекламист той изясни и един от главните механизми за послушание на медиите - марки се опасяват от години по какъв начин и къде популяризират, какво споделят и зад какви позиции застават.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР