Това заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Продължаваме

...
Това заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Продължаваме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ

Това съобщи в ефира на Нова телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

 

По думите му номинациите на ПП-ДБ са ясните политически лица, които са някогашни депутати. Зад тях заставаме чисто партийно на 100%, сподели политикът.

 

" След това взехме решение, че за всички други позиции, за които нямаме политически номинации, ще изберем специалисти. За Министерство на вътрешните работи беше доста значимо този човек да не бъде политически привързан, тъй като идваха локални избори, трябваше да бъде оптимално безпристрастен. И започнахме и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ да се подават експертни имена. Те отхвърлиха няколко наши, ние отказахме няколко техни. И не беше ясно дали ще достигнем до някой. Калин Стоянов беше подаден като специалист от ГЕРБ, като ние обаче, преди да се вземе каквото и да е решение, отидохме да го интервюираме. Когато аз отидох да приказвам с него, той споделя, че аз съм първият човек, който приказва с него. И в действителност в този миг той не го беше решил. Защо ние взехме решение, че си заслужава да създадем такова предложение? Защото видяхме, че той беше разследвал чувалите с автомагистралите и тази тематика. Беше вземал позиции, които от наша позиция са естествени позиции за смяната, която желаеме да се случи ", изясни Петков.

 

" На Калин Стоянов му лиши два дни за размисъл, преди да одобри поста за вътрешен министър. Каза ни, би трябвало да координирам със брачната половинка си и да взема решение ", уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

 

" От новините научихме, че той сменя 17 шефа на Министерство на вътрешните работи, без никой от нас да знае, без да е в съгласие. Разбира се това е негово право. Но ние искахме да знаем дали за тези нови назначения не му въздейства някой. Страхувах се от това, че някой му спуска тези назначения. Тогава отидох да приказвам с него, с цел да се уверя, че няма такова нещо. След това и до през днешния ден не сме говорили с него. Попитах го сигурен ли си, че на тези хора може да се има доверие и това беше ", добави той.

 

Петков увери, че оставката на Калин Стоянов не е била поискана еднолично от него, а от съвсем всички представители на ПП-ДБ.

 

" Недопустимо е да се бият български жители по кафенета и заведения и аз ще направя всичко допустимо да изясним този случай. И това, което най-вече ни смути, беше по какъв начин той умерено излезе и сподели, че всичко е минало добре и полицията се е справила ослепително надали не ", сподели още той.

 

" От през днешния ден Калин Стоянов е министър на ГЕРБ и те ще дават отговор за него. ГЕРБ и Движение за права и свободи не желаят да схванат цялата истина в Народното събрание. Те би трябвало да създадат по този начин, че това държавно управление би трябвало да продължи да се работи, а не да си затварят очите ", посочи Петков.

 

В телефонен диалог се включи и самият Калин Стоянов, който сподели: " Срещата с Кирил Петков не беше една, както той споделя, имаше и голям брой телефонни диалози, в които господин Петков се опитваше да се намесва и да споделя кой къде да се постави. Искаше от мен да не махам избрани хора, които аз към този момент бях сметнал за нужно да сменя. Искам да кажа и още нещо: Аз съм срещу, доста срещу полицейското принуждение и ще направя всичко допустимо отговорните да си понесат следствията ".

 

Съпредседателят на ПП-ДБ попита непосредствено Калин Стоянов още един път дали от последния диалог, те са се виждали или чували, Стоянов сподели, че това е доста елементарно проверимо и че ще каже какъв брой са срещите сред тях след инспекция. Но изрично съобщи, че не е била една. " Разговори с господин Пеевски и господин Борисов съм имал единствено в пленарна зала. А с вас съм имал и другаде ", добави вътрешният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР