Това заяви в ефира на bTV говорителят на Спешна помощ

...
Това заяви в ефира на bTV говорителят на Спешна помощ
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Ако не се осъзнаем, няма да стане

Това съобщи в ефира на bTV представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. Тя още един път прикани хората да съблюдават противоепидемичните ограничения.

Думите й идват на фона на влизащия в действие локдаун от на следващия ден, който още веднъж ще затвори огромна част от обектите в страната. Учениците също се връщат назад в отдалечена форма на образование. Много хора обаче са срещу. Ресторантьори възроптаха против следващото затваряне, а през вчерашния ден в София и Русе имаше митинг на жители, които се оповестиха срещу частичния локдаун.

" Хората са уплашени. Това, което установихме през тази една година, е че има полярност - едни доста уплашени и уплашени хора и едни други, които видяхме през вчерашния ден да стачкуват. За мен е неясно. Те считат, че това е “едно грипче”. Не знам какъв брой живота би трябвало да вземе това “грипче”, с цел да разберем, че има доста хора, които сега се борят за живот. Трябва най-сетне да разберем, че би трябвало да сме съпричастни, а не да се вършим, че нищо няма ", отсече Сунгарска.

" Ясно ни е, че неспазването на ограниченията и слагането на егото, на материалното пред живота и гибелта, убива нашите сътрудници. Безотговорността ни мъчи най-вече ", добави още представителят на Спешна помощ.

Медиците не престават да възприемат обстановката като война. Случва се обаче нещо извънредно - обстрелват от тила, уточни още Сунгарска.

" Това се случва за пръв път - да те стрелят тези, които пазиш. Първо с държание. Вече една година да се приказва за ограничения. Единият слоган на митингите беше “не носим маски”. Тези хора, които обществено горяха маските пред Министерство на здравеопазването, станаха наши пациенти и започнаха с претенциите ", уточни още Сунгарска.

" Наближава Великден, към този момент сме в пости. Нямаме примирение, нямаме златната среда, не възприемаме това, което ни се случва, като житейско образование. То би трябвало да ни направи по-разумни, естествени, човечни, по-добри и най-много по-достойни ", разяснява още представителят на Спешна помощ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР