Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор

...
Това заяви в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Ще ни тръшне същият грип като всяка година

Това съобщи в ефира на bTV основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

 

" Възрастните хора имаха опция цяло лято да се извърнат към своите персонални лекари, с цел да заявят предпочитание за слагане на противогрипна ваксина. В народопсихологията ни е да се сещаме за нещата прекомерно късно обаче ", сигнализира експертът.

 

" Ваксините се пренасочват при дефицит. Започва се слагането на имунизациите към края на септември, като до края на годината не е късно. Разбира се, по-добре е да се направи още октомври, само че може и ноември и декември ", означи специалистът.

 

По думите му бременните дами могат и са в целесъобразната група на някои страни. Той изясни, че има отзиви на специалисти, съгласно които би трябвало да се включат и децата, както е при възрастните хора, в групата за безвъзмездни ваксини.

 

" Лично мен не ме тормози самият COVID-19, а последващите го болести, които са по-големият риск ", акцентира доцент Кунчев.

 

" Надявам се да не се върнат маските. Никой не желае да живее с ограничавания. Всичко обаче зависи от събитията. България даде над 38 000 жертви, публично регистрирани, а действително може да са още повече ", добави основният държавен здравен контрольор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР