Това заяви Тихомир Безлов, главен експерт програма Сигурност в Центъра

...
Това заяви Тихомир Безлов, главен експерт програма Сигурност в Центъра
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: За Кьовеши е важно България да подкрепя Европейск...

Това съобщи Тихомир Безлов, основен специалист стратегия " Сигурност " в Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД) пред NOVA NEWS.

 

По думите му имаме европрокуратура, която може да се опита да сложи по друг метод тематиката корупция – да повдигне обвиняване през българския съд и да покаже, че тези обвинявания могат да устоят в съда.

 

" За Лаура Кьовеши България е много значима страна – тук се прави този социално-политически опит на Европейски Съюз да се направи наднационална институция, която да преследва корупция, злоупотреби, клиентелизъм. Тя се пробва да откри съдружници ”, счита Безлов.

 

Експертът изрази мнение, че фокусът на визитата на европейския комисар в България са огромните мащаби на корупцията с европейски средства и зародилата борба с ОЛАФ (Европейската работа за битка с измамите) – ОЛАФ проверява за към 300 млн., а европейската прокуратура приказва за 5 милиарда евро.

 

Безлов напомни, че при предходното идване на Кьовеши беше задържан Бойко Борисов, само че в този момент тогавашните ръководещи са в сглобка с ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР