Това заяви пред Нова телевизия природозащитникът Явор Гечев от Фондация

...
Това заяви пред Нова телевизия природозащитникът Явор Гечев от Фондация
Коментари Харесай

Явор Гечев: Питбулите се продават на скандално ниски цени frognews.bg

Това съобщи пред Нова телевизия природозащитникът Явор Гечев от Фондация “Четири лапи ”. 

 

Повод за коментара му е вчерашният случай в столичния кв. “Христо Ботев ”, при който питбул нахапа до гибел стопанина си. Съседи на починалия мъж обясниха пред медиите, че животното е живеело свободно в двора на къщата му, само че не е излизало на открито.

 

Зоопсихологът Александър Георгиев съобщи пред bTV, че кучетата могат да станат по-агресивни при остаряване. Специалистът разяснява, че животните атакуват, когато се усещат застрашени или пазят територия. 

 

“Ако кучето се е усетило мощно застрашено, може да реагира по подобен метод. Може обстановката да е довела до това кучето да се усеща нападнато без това фактически да е по този начин ”, изясни Георгиев.

 

Според него няма неприятни или положителни породи.

 

“Има породи, които могат да бъдат възпитавани в експанзия и които са употребени като служебни кучета - в войска или полиция. Това са кучета, които са с нараснала експанзия. Ако не се подходи вярно с сходна порода, може да се стигне до компликации при развъждането. Питбулът не е неприятно животно. Вкъщи е доста добре настроено към стопаните си и с деца е доста добър. Питбулите повече реагират на личния си тип. Всичко е въпрос на образование ”, добави зоопсихологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР