Това заяви пред bTV здравният министър проф. Христо Хинков. По

...
Това заяви пред bTV здравният министър проф. Христо Хинков. По
Коментари Харесай

Проф. Христо Хинков: До две години и половина трябва да имаме Национална детска болница

Това съобщи пред bTV здравният министър проф. Христо Хинков. По думите му следва да се създадат дейности с околната инфраструктура.

 

Относно здравната помощ по въздух, проф. Хинков разяснява следното:

 

" Девет въртолетни площадки се построяват сега, имаме 91 готови медици. До 2025 година ще имаме шест хеликоптера, първият ще пристигна през декември “, сподели специалистът.

 

Във връзка с избора на нов началник на Здравна каса, министърът на опазването на здравето означи, че се надява скоро да има началник на НЗОК.

 

„ За мен това е извънредно необичайно решение, тъй като става въпрос за обществено компрометирана персона. Не знам за какво тъкмо тази жена би трябвало да бъде препоръчана за началник на Здравната каса “, по този метод проф. Хинков разяснява номинацията на Иванка Динева от ГЕРБ-СДС за началник на НЗОК. По-късно тя отдръпна кандидатурата си.

 

Във връзка с проблема " Майчин дом ", министърът изрази мнение, че когато един човек стартира да взима пари, които не е сънувал, че е можел да взима преди 10-15 година, той стартира да се трансформира. Медикът разясни, че засяга шефовете на някои лечебни заведения, за така наречен феодализация. Здравният експерт добави, че ръководеното от него ведомство е направило съответните инспекции в болничното заведение.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР