Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев на прага на

...
Това заяви пред bTV социологът Андрей Райчев на прага на
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Радев спечели едногодишна битка. Мачът е почти обречен

Това съобщи пред bTV социологът Андрей Райчев на прага на предизборната акция за вота през ноември. Изборите ще бъдат 2в1, а българите ще вземат решение и кой ще бъде идващия държавен глава на България. Кандидатите стават ясни последователно, само че от ГЕРБ бяха безапелационни - ще пазят името на своята кандидатура до последния миг. На този декор през вчерашния ден Румен Радев излезе и за следващ път прикани Борисов да се кандидатира.

В борбата за Народното събрание също е забавно. Нов политически състезател се появи на сцената - планът на някогашните министри от служебния кабинет Кирил Петков и Асен Василев. " Продължаваме промяната " съумя бързо да набере скорост, а съгласно последното социологическо проучване на " Галъп " групировката се подрежда втора в последващо Народно заседание. Според Райчев въпросът е от чий електорат ще дръпне.

" Освен че планът на Петков и Василев води нови гласоподаватели, той взима електорат и от най-близките си съдружници в лицето на " Демократична България ". Взима и от " ИТН " на Слави Трифонов. Има Такъв Народ имаше своите гласове като към тях бе добавен вотът и на тези, които гласоподаваха срещу Борисов. Трифонов го победи, само че не свърши втората част от задачата - да сформира държавно управление. Точно тези хора се отдръпват в този момент. Те не са разочаровани, просто отидоха да гледат различен филм. Сега просто излизат от залата. Това не са хора, влюбени в " Харвард ", а виждат силата, която би могла да реши тяхната задача ", уточни още Райчев.

Социологът посъветва ГЕРБ и Движение за права и свободи да се държат по-смирено. Разигра обаче и картата с етническия мир, който би бил застрашен, в случай че Движение за права и свободи не бъде върната в политическия живот у нас. Това обаче зависи от Движението, което по думите на Райчев, се държи дразнещо сега.

" ГЕРБ би трябвало да свикнат, че са една от партиите. Трябва да се държат смирено, не надменно. А се държат извънредно надменно. Движение за права и свободи също не трябва да бъде изолирана. Трябва да се откри метод да бъде върната в политическия живот. Избирателите не отиват до урните не тъй като са изтощени, а тъй като са отвратени ", добави още Райчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР