Това заяви пред bTV отиващия си просветен министър от кабинета

...
Това заяви пред bTV отиващия си просветен министър от кабинета
Коментари Харесай

Денков: Лагерите са два. Не виждам как можем да подредим държавата, ако Борисов е начело на единия

Това съобщи пред bTV отиващия си образован министър от кабинета на Кирил Петков проф. Николай Денков.

Повод за думите му е протегнатата през вчерашния ден от ГЕРБ ръка, с която Борисовата партия предложения Политическа партия в обединяване по цели. От партията на Петков отхвърлиха.

Предстои обаче на съвещание на групировката да се вземе решение по кой път ще се тръгне и дали Политическа партия ще се яви дружно с Демократична България на избори. По думите на Денков би трябвало да се погледнат социологическите изследвания, с цел да се вземе решение.

Той повтори, че виновност за радпада на обединението носят от Има Такъв Народ - те са били единствените, които са се противопоставяли на значимите решения.

Денков отхвърли да има разкол сред Кирил Петков и президента Румен Радев.

" И двамата се пробват да създадат най-хубавото за България. Имат разминавания по отношение на това по какъв начин би трябвало да стане. Има разлика в връзките към “Газпром” и енергийните доставки. Трябва да се потърси поле за разговор и полемики. Имаше подобен, само че не можа да се предотврати напрежението, което се усети и в медиите ", уточни Денков.

По думите му отиващата си изпълнителна власт е направила всичко, с цел да обезпечи доставките на газ в идващите месеци. Танкери са обезпечени, както и първите места за доставка и газифициране на втечнения газ.

" Решението ще е на служебното държавно управление и то би трябвало да си носи следствията. Убеден съм, че опитите да се каже, че щом ние се съгласим с “Газпром”, няма да имаме проблеми. Това няма никакви учредения сега. Служебното държавно управление да каже какво желае да прави. Рисково за която и да е страна, изключително за такава, оповестена за “неприятелска” за Русия, да се разчита на доставки от “Газпром”, уточни още Денков.

Той съобщи, че завещава подредено Министерство на образованието. Основната задача на наследника му проф. Сашо Пенов ще е да провежда началото на образователната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР