Това заяви пред bTV Мартин Табаков, доктор по политически науки

...
Това заяви пред bTV Мартин Табаков, доктор по политически науки
Коментари Харесай

Табаков: Позицията на Радев значи ли, че ще наложи вето, когато Украйна трябва да стане част от НАТО?

Това съобщи пред bTV Мартин Табаков, лекар по политически науки от Нов български университет. 

 

“Радев трябваше да употребява опцията да заявява политическа поддръжка. Нищо повече не се искаше от него. В момента, в който има окупирани елементи, участието в НАТО става доста комплицирано. Украйна е в деен спор с Руснаците, мъчно е да се приказва за това ”, уточни още той. 

 

Коментарът му идва директно откакто президентът се разгласи против присъединението на Украйна към НАТО, който изясни за какво не е подписал взаимното изказване на 9-те президенти от Централна и Източна Европа.

 

" Решение за присъединение на Украйна към НАТО би трябвало да бъде взето едвам след изработването на ясни параметри за мирното споразумяване на спора сред Русия и Украйна, които да бъдат признати и приложени и от двете воюващи страни ", уточни Радев. 

 

“Надявам се, че цивилизованият свят ще сложи червени линии пред апетитите на Русия. НАТО можеше да вкара по този начин наречената “зона неразрешена от полети ” и да респектира доста по-рано съветската страна по този начин, че да си спестим извънредно доста тегоби ”, добави Табаков. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР