Това заяви пред bTV Асен Василев от Продължаваме промяната. По

...
Това заяви пред bTV Асен Василев от Продължаваме промяната. По
Коментари Харесай

Асен Василев: Без коалиционно споразумение с цели и срокове, шансът да идем на избори е голям

Това съобщи пред bTV Асен Василев от " Продължаваме промяната ".

По думите му с цел да има стабилно ръководство в страната ни, би трябвало да е налице ясно болшинство. Приемливи сътрудници са всички без ГЕРБ и Движение за права и свободи като съгласно Василев все още няма компромис, който тези обединения да създадат, с цел да може Политическа партия да седне с тях на масата за договаряния.

Според Василев въпросът със промяната на основния прокурор Иван Гешев е експертен въпрос който би трябвало да бъде решен от екип от адвокати. Трябва да бъде преценено кой е най-удачният и закономерен метод.

" Това може да стане и без конституционно болшинство. Ще настояваме да се запишт стъпки, да има проект с съответни законопроекти в съдружното съглашение ", уточни още Василев.

По думите му същото би трябвало да се случи и с концепцията за закриването на профилираните съдилища.

" Има отзиви " за " и " срещу ". Нашето профилирано правораздаване обаче сигурно не работи по метода, по който би следвало да работи. Дали тоав значи, че би трябвало да се откажем от него, или да го променим, отново е въпрос на експертно равнище, който би трябвало да се наблюдава и да се вземе решение със съответните периоди и законопроекти ", уточни Василев.

Той уточни и потребността от реформ в КПКОНПИ.

" Антикоурпционната комисия няма потенциал да проверява. Няма по какъв начин господин Пеевски да попада в закона " Магнитски " и КПКОНПИ да не го е видяла. Няма по какъв начин Божков да не е плащал налози, да е теглил пари и да е плащал по веригата и КПКОНПИ да не е уставила това. Няма по какъв начин милиони да са теглени от банки за Автомагистрала " Хемус " и това да не е стигнало до КПКОНПИ, където връзката се е скъсала. Имаме неработеща антикорупционна комисия. Тя би трябвало да стартира да проверява всички, без значение какъв брой власт имат ", безапелационен бе Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР