Това заяви пред БНР доц. Александър Христов от Центъра за

...
Това заяви пред БНР доц. Александър Христов от Центъра за
Коментари Харесай

Пиар експерт: Партиите ще пазят силите и парите си за изборите наесен

Това съобщи пред БНР доцент Александър Христов от Центъра за разбори и спешни връзки.

 

По думите му няма сигнали, че разпределението на силите ще е кой знае какъв брой друго, а също така няма нови играчи на терена, които да провокират разбъркване. 

 

" Понеже и партиите знаят това, а и се вижда, че това е по този начин - най-вероятно партиите ще си пазят силите и парите за изборите през есента. Това не значи, че няма да има удари под кръста, че няма да има най-различни опити за дискредитиране - нещо, което е предстоящо, тъй като на гласоподавателите им паднаха батериите и с цел да им бъде привлечено вниманието, има възможност да бъдат търсени по-бурни и по-експресивни информационни дейности ", разяснява доцент Христов.

 

Според него няма и сигнали за по-сериозна изборна интензивност. Съществуват тематики, които биха могли да ги задействат, само че няма индикации това да се случи всеобщо.

“Няма основна фигура в актуалните политически сили или нова такава, която да повлече и да вземе най-малко едно 10% от вота, в това число и нови гласоподаватели ”, уточни Христов.

 

Според него хартиената бюлетина не е причина да накара повече хора да гласоподават. 

 

Според него има опция за синергия от обединяването сред Политическа партия и Демократична България, само че има и подводни камъни. Експертът счита, че е по-вероятно двете партии да завоюват от обединяването си, само че сигнали за сдружаване с Българска социалистическа партия имат капацитет да отхвърлен гласоподаватели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР