Това заяви пред Българското национално радио регионалният министър Гроздан Караджов.

...
Това заяви пред Българското национално радио регионалният министър Гроздан Караджов.
Коментари Харесай

Шефът на МРРБ: ГЕРБ хвърлят пиратки за АМ “Хемус”. Плащаме, защото има договори

Това съобщи пред Българското национално радио районният министър Гроздан Караджов.

Повод за коментара му е трибунката на депутатите от ГЕРБ, които в края на предходната седмица застанаха пред публицисти и попитаха за какво не престават заплащанията за градежа на Автомагистрала “Хемус”, в случай че вътрешният министър Бойко Рашков е прав и става дума за “престъплението на века”.

Договорите за градежа на автомагистралата са за 4 милиарда. АПИ е упълномощило активност на сдружението “Автомагистрали” да направи автомагистрали, пътища, да оправи свлачища, без това сдружение да има и най-малката опция да свърши това единствено. Законът за публичните поръчки е бил заобиколен, безапелационен бе Караджов.

“Тези контракти са такива, само че до момента в който съдът не ги прогласи за оскъдни или за унищожаеми, в двата случая ще има разнообразни правни последствия и разнообразни, големи опасности за страната – в единия от случаите: когато са унищожаеми. Огромни опасности. Рискове, които доближават до 50% от горецитираните суми, не са за занемаряване “, съобщи районният министър.

“Може с години да се забави Автомагистрала „ Хемус “ и пътят Ботевград – София, може тотално да разочароваме хората, които ги чакат от десетилетия, не мога с лека ръка да подходя. Докато не се прогласят от съда тези контракти, ние сме задължени да си плащаме всичко, което е действително осъществено и актувано. Иначе ще бъдем ние неизправната страна и ще платим още 15% наказателна клауза. Плащаме, тъй като ГЕРБ са ги подписали тези контракти. Това е толкоз просто и логично”, добави още Караджов.

“Тук няма нищо сензационно. Това е пиратка, която се хвърли в Народното събрание и звучи и наподобява атрактивно, само че в нея няма никакво наличие. „ Прилича на някаква пиратка, която ти хвърлят в краката и ти се смеят, а тя единствено създава тон и пушек, нищо повече. Това е тяхна неточност, за която ние продължаваме да плащаме, техни грехове”, уточни районният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР