Това заяви пред Българската национална телевизия проф. Калин Янакиев, реподавател

...
Това заяви пред Българската национална телевизия проф. Калин Янакиев, реподавател
Коментари Харесай

Калин Янакиев: Събудихме се в 1939 г. Две десетилетия в Русия зрееше нацистка идеология

Това съобщи пред Българската национална телевизия проф. Калин Янакиев, реподавател във Философския факултет на СУ " Св. Климент Охридски ".

По думите му съветският народ е облъчван 20 година с тази " квазинацистка идеология за величието на Русия ".

" След разпада на Съветския съюз там има нещо необичайно - комплекс за великолепие и комплексираност. Това е шизофренно. Путин и Русия не могат да са едно и също, само че народът е подгизнал от тази идеология и не трябва да се успокояваме, че има интелектуалци, които се опълчват. Това е малцинство ", уточни Янакиев.

" Трудно ми е да кажа кой може да смъкна Путин. Ако се намираме в 1938-1930 година, кой е можел да смъкна Хитлер в миг, в който е оглупял и е оповестил война на света? В Русия нещата се трансформират по-генерално след изгубена война. Така стана със изгубената война на Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан. Изглежда Русия губи войната в Украйна. Шайката на Путин е надълбоко корумпирана. Най-вероятно някой от шайката ще смъкна Путин, само че те са взаимозависими ", добави още университетският учител.

По думите му Русия беше светата земя на комунистическия тоталитаризъм и в този момент е светата земя на нацисткия тоталитаризъм.

" Всички путинофили у нас са такива сега ", счита Янакиев.

" Един народен представител от Българска социалистическа партия напълно неотдавна се изпусна и сподели - в случай че дадем на Украйна военно-техническа помощ, целият ни електорат ще премине към “Възраждане”. Това значи, че левият електорат е напълно фашизоиден, каквито са партия “Възраждане”, допълнии проф. Янакиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР