Това заяви политологът Слави Василев в ефира на Nova News. Не

...
Това заяви политологът Слави Василев в ефира на Nova News. Не
Коментари Харесай

Слави Василев: Да смениш Иван Гешев не е съдебна реформа, това е ”стани да седна”

Това съобщи политологът Слави Василев в ефира на Nova News.

 

„ Не политиците управляват процесите в прокуратурата. Да замениш Иван Гешев не е правосъдна промяна, това е „ стани да седна ”, безапелационен е той.

 

„ Всички хора от съсловието на Гешев бяха зад тила му, а внезапно започнаха да се изричат против него. Очевидно ГЕРБ има въздействие в правосъдната система, и то съществено въздействие ”, счита още политологът.

 

Василев разяснява: „ Коалицията, която ще се зароди, е ГЕРБ-БСП-ДПС. Политическа партия ще са свестните, умните и красивите, които ще са съпротива ”, сподели още политологът.

 

Ако първият мандат не включи Политическа партия, то той не вижда логичност ГЕРБ да поддържа втория мандат на Политическа партия.

 

„ Вероятно е Българска социалистическа партия да получи още веднъж третият мандат – от позиция на възможностите за сформиране на кабинет, там има най-вече шансове измежду останалите партии в Народно събрание. Те са посочили, че са партия, подготвена да играят и с ГЕРБ, и с Политическа партия ”, добавя той.

 

По думите му това не е неверно – парламентаризмът споделя, че разговорът и консенсусът може да образува болшинство, различен е въпросът, че това отвращава гласоподавателите.

 

Политологът влезе в спор с водещия на предаването „ Офанзива ” по въпроса с позицията на България в спора в Украйна. „ България би следвало да продава оръжия на всички места по света, където може, това е добре за българската страна и стопанска система ”, счита той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР