Това заяви на среща със специалисти в акушер-гинекологията зам.министърът на

...
Това заяви на среща със специалисти в акушер-гинекологията зам.министърът на
Коментари Харесай

Александър Златанов: Засилваме контрола в АГ болниците

Това съобщи на среща със експерти в акушер-гинекологията зам.министърът на опазването на здравето

Мерки за повишение квалификацията на медиците, работещи в акушеро-гинекологичните структури, усилване на контрола, възстановяване на координацията и връзката сред лечебните заведения с АГ структури, с разнообразни равнища на подготвеност. Тези тематики са били разисквани по време на днешната среща на тематика ръководство на риска в актуалното акушерство и гинекология, която се организира в Университетската акушеро-гинекологична болница „ Майчин дом ”, проведена от министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

На срещата са участвали представители на Министерството на здравеопазването, на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, на държавни лечебни заведения с акушеро-гинекологични структури, както и на Експертния съвет по акушерство и гинекология към министъра на опазването на здравето.

„ Изключително значима е субординацията сред обособените лечебни заведения, сред многопрофилните и университетските лечебни заведения и връзката с републиканските консултанти. Важно е, когато лекарите в дадена болница имат нужда, незабавно да потърсят помощта на съответния републикански съветник по акушерство и гинекология, с цел да получи съответната пациентка допустимо най-хубавата здравна помощ “, изясни зам.-министърът на опазването на здравето доктор Александър Златанов.

„ Срещи като актуалната са извънредно потребни и би трябвало да бъдат регулярни, доколкото главната цел, към която всички се обединихме, е повишение на квалификацията и обезпечаване на продължаващо образование на акушерките и работещите в региона на родилната помощ сътрудници. “ Това уточни шефът на УАГБ „ Майчин дом “ проф. доктор Иван Костов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР