Това заяви на пресконференция окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков,

...
Това заяви на пресконференция окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков,
Коментари Харесай

Експерти от 3 съдебни района ще разследват катастрофата, в която загина Ферарио Спасов

Това съобщи на конференция окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, откакто по предписание на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов разследването против 24-годишния водач, предизвикал злополуката, при която почина Спасов, бе конфискувано от прокуратурата във Велико Търново и трансферирано в Ловеч.

Инцидентът стана в събота на пътя София - Варна в региона на село Шереметя. Начо Пантелеев от Лясковец пътувал с жена си към Велико Търново. На прав сектор преди Шереметя 24-годишният мъж губи надзор над мощния си мерцедес, застига и удря в задната част колата, ръководена от Ферарио Спасов. Фолксвагенът на футболния треньор е изхвърлен в канавката, а 61-годишният мъж умира на място. Пантелеев бе арестуван и упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност, а наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров го освободи от ареста против мярка за неотклонение " подписка ". След като решението му стана известно и провокира напрежение в обществото, и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов привика Кожухаров и иззе следствието.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков изясни, че сега не може да бъде изменена мярката за неотклонение, наложена на Начо Пантелеев. Това може да стане, по преценка на наблюдаващия прокурор, в случай че в процеса на следствие се съберат други данни и условия.

По думите на Вълков с изключение на автотехническа експертиза, по делото ще бъде назначена и съдебно-медицинска. Той напомни, че по справедливи аргументи като липса на движимости лица и други, автотехническите експертизи се бавят във времето.

" Ще се постараем оптимално бързо и в къс интервал тази експертиза да бъде направена. Тя ще е много комплицирана от фактическа и правна страна, само че въз основата на тази експертиза ние ще преценим какво обвиняване да има по отношение на отговорния лидер ", сподели още прокурор Вълков.

Прокурор Вълков добави, че следствието е в напълно начален стадий. При изясняване на нови обстоятелства и условия е допустимо в процеса на работа да бъде променено обвиняването по отношение на водача, което е към днешна дата.

Прокурорът изясни, че по актуалното обвиняване, наказването, което се планува в закона, е затвор за период от 3 до 8 години. Според него, в случай че се откри нещо друго и се промени квалификацията, ще бъдат употребявани други текстове от Наказателния кодекс и наказването може да бъде променено.

Той акцентира, че съглашение по делото няма по какъв начин да бъде коментирано, тъй като не е допустимо по закон. " Но е допустимо тогава когато обвиненият реши с неговата отбрана, че всичко е на 100 % изяснено, да се отиде на вид за признание на отговорен и да изиска кратко правосъдно разследване. Прокуратурата няма думата там, съдът автоматизирано минава даже още в разпоредително съвещание към такава фаза на процеса ", обясни окръжният прокурор на Ловеч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР