Това заяви на брифинг пред журналисти Тома Биков от ГЕРБ.

...
Това заяви на брифинг пред журналисти Тома Биков от ГЕРБ.
Коментари Харесай

Биков: Довчера ни наричаха мафия, а сега искат да говорят с нас... Да решат!

Това съобщи на брифинг пред публицисти Тома Биков от ГЕРБ.

Днес министър председателят Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова би трябвало да се явят в прокуратурата, с цел да дадат сведения за лицата, които съгласно премиера са виновни за корупцията у нас.

Преди дни обвиняването съобщи, че ще извика Петков и Бориславова, тъй като по време на срещата си с основния прокурор, инициирана от самия Гешев, министър председателят заговорил за имена и прякори на хора, които съгласно него са отговорни за корупцията у нас. Два дни по-късно той бе привикан, а през вчерашния ден публично бе връчена и призовка.

Петков реагира незабавно като на брифинг пред медиите разгласи, че ще упорства за отговори от прокуратурата до каква степен е стигнала с следствието на крупни кавги като “БарселонаГейт”, “Осемте джуджета”, Мата Хари, ББР и други Отговорът на обвиняването не закъсня. От прокуратурата съвсем незабавно показаха, че цялата информация е обществено налична в интернет.

" Не знам за какво се приема това като някакво напрежение. Господин Петков в продължение на няколко дни твърдеше в изявленията и обществени изяви, че има информация за хора, които са взели участие в закононарушения и корупция. Прокуратурата подхваща, доколкото виждам, едно рутинно деяние - да изиска информация от него, тъй като става дума за премиера, под чието управление са всички служби и Министерство на вътрешните работи. Най-нормалното нещо е той да даде тези доказателства на прокуратурата. Те не го викат на разпит, доколкото разбирам, а за нещо, за което той трябваше да иде самичък. За мен би било проблем, в случай че той отиде с отрязъци от вестници там, тъй като ще се изложи. И за нас не е прелестно българският министър председател да се излага. От един министър-председател се чака да се държи съществено, когато има информация за някакви закононарушения - да ги даде. ", уточни Биков.

В отговор на въпрос по отношение на думите на президента Румен Радев, че в случай че не се реализира правосъдна промяна, предишното ще потърси реванш, Биков съобщи:

" Ние не сме предишното държавно управление. Ние сме бъдещото. Как да търсим реванш? ".

Биков разяснява и желанията за промени в Конституцията и образуваната краткотрайна комисия, която да преглежда опциите за промени в главния закон. Опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи отхвърли да взе участие в нея.

" Не виждам предпочитание от страна на ръководещите да се реализира нужното болшинство за промени в Конституцията и промяната на Иван Гешев. Техен ангажимент е. Ние им предложихме, с цел да бъдем ангажирани същински и те да не чакат просто положителната ни воля да сработи, да имаме съпредседател на тази комисия, която предложиха да се сформира. За тях явно е по-важно господин Христо Иванов да вее байрака, а дали ще има конституционна промяна, евентуално не ги интересува доста. Защото те нямат и оферти. Когато се чака от нашата парламентарна група да способства за болшинство, те би трябвало да ни ангажират същински. Не е пазарлък това една мощ да има ръководител и не е нищо. Просто желаеме да забележим те какво предпочитание имат, тъй като с цел да има такова болшинство, трябват много отстъпки. Те явно считат, че каквото кажат, ние по някакви метафизични аргументи би трябвало да подкрепим. И ние не ги считаме за доста морални. Нека седнем съществено, в случай че желаят. Ако не желаят, дано си движат плана. Конституцията за тях е един план. Имаме оферти от дълго време и са надалеч по-дълбоки от промени в главния закон. Нека стартира съвещанието, първо те да създадат оферти. Не е работа на опозицията да води този развой, още повече, че сме наричани доскоро мафия и в този момент желаят да приказват с нас. Да решат кое желаят ", отсече Биков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР