Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти след извънредния

...
Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти след извънредния
Коментари Харесай

Акад. Денков категоричен: Трите основни институции трябва да работят в синхрон

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков пред публицисти след изключителния Председателски съвет в Народно събрание.

 

" Този председателски съвет беше ориентиран извънредно към това да осведоми народните представители каква в обстановката, какви са рисковете и какви ограничения е подхванало държавното управление в подтекста на войната против Израел и войната в Украйна. Информация имаше много, по тази причина съвещанието лиши време. Но няма нещо, което да е по-различно, от казаното в през вчерашния ден при президента ", добави министър председателят.

 

Денков посочи, че един от рисковете, които могат да се чакат, е възможна бежанска вълна.

 

„ Но първо – това не се чака да се случи в непосредствените дни. И второ – посоките сега са ориентирани не към България, а към други страни, тъй че това не е непосреден риск. Просто би трябвало да внимаваме за в бъдеще ", счита той.

 

Министър-председателят разяснява и вчерашната среща при президента, отдадена на сигурността и защитата, на която не участваха вътрешния министър и министъра на защитата.

 

" Форматът на тази среща не беше доста явен. С госпожа Габриел можем да представляваме държавното управление. Ясно е, че службите би трябвало да подават информация към всички институции. Срещата беше задоволително градивна. С президента направихме изказване. Това е изцяло задоволително ", сподели още акад. Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР