Това заяви европейският върховен представител по външната политика и сигурността

...
Това заяви европейският върховен представител по външната политика и сигурността
Коментари Харесай

Борел: Ако Украйна загуби, руската армия ще се придвижи до границ...

Това съобщи европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Думите му идват на фона на опасенията, че наближаващите избори за Европейски парламент могат да донесат мощни резултати на крайнодесни партии, които не са съгласни с доставянето на помощ за Украйна, съобщи „ Индипендънт “.

 

" Русия ще хвърли всички вероятни сили. Путин няма желание да отстъпва. От това зависи политическото му оцеляване ", счита Борел.

Топ дипломатът на Европейски Съюз акцентира, че някои хора в блока не имат вяра в подпомагането на Украйна против съветската експанзия и споделят, че Киев би трябвало да се откаже, с цел да реализира мир допустимо най-скоро.

 

" Смятате ли, че в случай че Русия откри марионетен режим в Украйна, като този, който има в Беларус, и съветските войски са на полската граница, ще се измъкнем от неприятностите или ще имаме по-големи проблеми? “, попита той.

Борел сигнализира и за други последствия от възможното проваляне на Украйна.
 

“С Украйна в ръцете си Путин ще управлява 35% от всички международни пазари на пшеница ", посочи дипломатът.
 

„ Путин ще се хвърли на всичко и няма нищо срещу да пожертва армията и народа си, защото търпи големи материални и човешки загуби и не е постигнал забележителен териториален прогрес ", разяснява още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР