Това заяви членът на Националния съвет на БСП Стоян Мирчев

...
Това заяви членът на Националния съвет на БСП Стоян Мирчев
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: БСП ще направи възможното да участва в продължаващите разговори с ИТН - и да се опита да подкрепи правителството на промяната

Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Стоян Мирчев в " Неделята на Нова ". Като други значими сфери Мирчев означи опазване на здравето, обучение, връщане на законността в България, битка с корупцията, развиване на стопанската система.

По думите му левицата има две " червени линии " - крайният демократичен модел, не са съгласни с приватизацията на ББР и предоставяне на концесии на " Автомагистрали ".

Друга значима тематика за Българска социалистическа партия е позицията за Северна Македония. Според Мирчев от левицата приветстват участието на съседката ни в Европейски Съюз, само че това не може да става на база взаимни отстъпки с българската история, съзнание, просвета.

" Промяната на модела не може да се случи без Българска социалистическа партия - няма да бъде смяна, а замяна ", счита социалистът.

Той разяснява, че е значимо да стане ясно дали има допирни точки сред договарящите, а по-късно да се видят и хората, които би трябвало да изпълнят дилемите. Тогава Националният съвет на Българска социалистическа партия ще се събере още веднъж, с цел да съобщи дали ще поддържа кабинет или не.

По тематиката за разделянето на партиите на такива на " митинга " и на " статуквото ", членът на ИБ акцентира, че е нужно обикновени разграничителни линии да бъдат отстранени, с цел да бъде продължено напред.

Протестът пред " Позитано " 20 Мирчев разяснява по този начин: " Опитват се да отклонят вниманието от значимата тематика - ще има ли държавно управление, какви политики и цели ще има то. Това беше псевдопротест - имаше към 50-60 индивида. Имаше трима души, които в акцията не сме ги виждали, макар че могат да допринесат за партията. Много забавен отзив е за това в чий интерес работят. "

" В основен миг се намира някой да направи пърформънс, с цел да не се занимаваме с значимата тематика ", счита Мирчев. По думите му през последните 4 години на борба на левицата против порочния модел на ръководство, хора като Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Калоян Паргов, не са били чути да подлагат на критика ръководещите от ГЕРБ в медийното пространство, а личната си партия.

" Основният зложелател в България е бедността и корупцията ", безапелационен е Мирчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР