Това заяви бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред

...
Това заяви бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев пред
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Украйна може да възстанови своите територии и няма да остави Русия на спокойствие

Това съобщи някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев пред bTV за войната в Украйна. 

 

Според него има един застой на фронтовата линия поради зимните условия и посредством мобилизацията на Украйна Русия съумя да насили отбранителните си линии. Русия даде доста жертви, само че съумя да спре украинската атака, уточни Тагарев.  Той счита, че следва нова вълна на готовност в Русия. Русия губи по 600 души дневно във войната, добави някогашният министър на защитата. 

 

Руснаците не са преставали да нападат Киев с ракети, само че броят на тези ракети понижава.

 

С масираното потребление на дронове се пробват да нанасят провали на енергийната система на Украйна, само че и да изтощят противовъздушната система на Украйна, разясни проф. Тагарев. 

 

По думите му евентуално обставноката на терен не разрешава на Русия маневрени бойни дейности и двете страни се нападат с ракети и дронове. Изстреляни са към 100 ирански дрона от съветска страна и украинските управляващи настояват, че са отразени безусловно всички, посочи някогашният министър на защитата. 

 

Тодор Тагарев е на мнение, че загубата на бойното поле, финансовия спад в Русия, резултатът на глобите, невъзможността да създава въоръжение и муниции и настикът, който е от демократичната общественост и страните, които преглежда като сътрудници и другари като Китай и Индия могат да накарат Путин да приключи войната в Украйна.

 

За визитата на служебния министър на защитата Димитър Стоянов в Украйна, Тагарев разяснява, че е сюрпризиран дотолкоз, доколкото Стоянов посетил Киев преди да бъде дадена помощта. Нормално е да има визити в Украйна, обикновено е да има военна помощ за Украйна, която се вижда и се цени, сподели още той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР