Това увери пред репортери военният министър проф. Тодор Тагарев преди

...
Това увери пред репортери военният министър проф. Тодор Тагарев преди
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително мн...

Това увери пред кореспонденти военният министър проф. Тодор Тагарев преди отбелязването на две години от началото на войната в Украйна в Централния боен клуб в София. Коментарът му е в отговор на въпрос за какво бронетранспортьорите от България още не са предоставени на Украйна.

 

Въпросът с БТР-ите се преекспонира извънредно доста. Армията си е свършила работата, акцентира Тагарев и разясни, че не може да отговори на въпроса по кое време ще заминат бронетранспортьорите, тъй като този въпрос към този момент е в „ други ръце “. „ Предполагам, че е въпрос на дни “, счита той.

България доста е помогнала. Знаете, че множеството от решенията за съответно оказаната помощ са класифицирани, само че България е една от страните, които оказва помощ най-вече, разяснява министърът на защитата, запитан с какво България е помогнала на Украйна по отношение на думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че България в действителност не била изпратила нищо на Украйна. 

 

Проф. Тагарев означи, че не можем да се мерим с индикаторите на решенията за оказване на помощ на други страни, само че непрекъснато преглеждаме настояванията и опциите ни да окажем поддръжка. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме подготвеност, ще обявим, още веднъж без конкретика обаче, добави той.

Военният министър отговори негативно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия обзор на отбранителната политика няма ли да отсрочи помощта за Украйна. „ Стратегическият обзор има доста по-широк обсег, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се организира, с цел да предложим решения на кабинета, в случай че е належащо и на Народното събрание, по какъв начин по най-хубав метод да приспособяваме нашата отбранителна система в актуалната среда на опасности “, добави той.

 

По думите му двете години война в Украйна са трансформирали доста неща за Българската войска. „ Най-малко имаме условия за ускорение на развиването на отбранителните качества “, показа още проф. Тагарев. Според него се работи с много висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите провокации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР