Макар че американските служители са на мнение, че Путин в

...
Макар че американските служители са на мнение, че Путин в
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Путин вероятно не е наредил смъртта на...

Макар че американските чиновници са на мнение, че Путин в последна сметка е виновен за гибелта на Навални, който е живеел при жестоки условия по време на престоя си в пандиза, разследващата общественост на Съединени американски щати не е открила неоспорими доказателства, които да показват, че Путин е бил наясно с времето на гибелта на Навални - настъпила скоро преди преизбирането на съветския президент - или че непосредствено е наредил това.

Служителят приказва при изискване за анонимност, с цел да разиска деликатния въпрос.

 

Скоро след гибелта на Навални американският водач Джо Байдън разяснява, че в последна сметка отговорността е на Путин, само че не упрекна съветския президент, че директно е наредил това, отбелязва АП.

 

Тогава Байдън уточни, че Съединени американски щати не знаят какво тъкмо се е случило с Навални, само че че " няма подозрение ", че гибелта му " е разследване от нещо, което Путин и неговите главорези са създали ".

47-годишният Навални, водещият критик на Кремъл, умря на 16 февруари в отдалечена наказателна колония оттатък Полярния кръг, до момента в който излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм, които той отхвърли като политически стимулирани.

 

АП напомня, че вестник " Уолстрийт джърнъл " пръв заяви за заключението на американското разузнаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР